Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanijekali

Ideja o zajedničkoj borbi Asadovih snaga i oporbe protiv IS-a nije francuska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je u srijedu zanijekala da stoji iza ideje da se ujedine režimske sirijske snage sa Slobodnom sirijskom vojskom te zajedno bore protiv Islamske države, što je ranije izjavio ruski predsjednik Vladimir Putin, javljaju agencije.

Izvor blizak francuskom predsjedniku Francois Hollandeu rekao je da je Hollande "govorio o potrebi nazočnosti sirijske oporbe za pregovaračkim stolom..Ostalo nije francuska ideja".

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Slika nije dostupna Politička ofenziva HOLLANDEOV DIPLOMATSKI MARATON Na redu su Putin i Renzi

Putin je ranije rekao da je Hollande iznio ideju o ujedinjenju snaga lojalnih predsjedniku Bašaru al-Asadu i oporbe u petak u Parizu na summitu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.

Francuska je u više navrata ponovila da jednom kad politička tranzicija bude gotova i Asad ode, tada će vladine snage i umjereni pobunjenici moći zajednički stvoriti snage kako bi pobijedili Islamsku državu, kazao je francuski izvor.

Putinove izjave prenošene su na televiziji povodom njegova susreta s ministrom obrane Sergejom Šojguom.

Džihadisti pred Rusima bježe na mjesto za koje znaju da ga ovi neće gađati

Šojgu je rekao da je sa četiri broda koji su dio ruske flotile na Kaspijskom jezeru ispaljeno 26 krstarećih raketa na 11 ciljeva u Siriji. "Svi su ciljevi uništeni", rekao je na susretu s Putinom koji je prenošen na televiziji.

Putin je kazao da je još prerano govoriti o rezultatima ruskih operacija u Siriji i naredio Šojguu da nastavi suradnju sa Sjedinjenim Državama, Turskom, Saudijskom Arabijom, Iranom i Irakom u Siriji.

Ruski je predsjednik također rekao da će rusko zrakoplovstvo pružiti potporu sirijskoj vojsci u njezinoj kopnenoj ofenzivi na IS. Buduće ruske vojne operacije u Siriji "bit će sinkronizirane s kopnenim operacijama sirijske vojske", rekao je Putin.

Rusija i Sirija izvele su već danas prvi zajednički koordinirani napad na sirijske pobunjenike, ciljajući ih na zapadu a ne tamo gdje se uglavnom nalaze islamisti IS-a, priopćio je Sirijski observatorij za ljudska prava.

Njihov kombinirani napad ciljao je gradove blizu glavne prometnice koja veže velike gradove (Homs, Hama i Idlib) u zapadnom području Sirije koje je uglavnom pod kontrolom vladinih snaga, kazao je opservatorij. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene