Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TAMO JE SIGURNO

Džihadisti pred Rusima bježe na mjesto za koje znaju da ga ovi neće gađati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane poručuje kako se militanti skrivaju u džamijama jer znaju da ruski zrakoplovi nikad ne bi ciljali civilna područja.

Militanti Islamske države skrivaju se u džamijama, a lokalno stanovništvo koriste kao ljudski štit jer znaju da ruski zrakolovi nikad ne bi ciljali civilna područja, izvijestilo je u utorak rusko ministarstvo obrane, prenosi RT. 

Pročitajte i ovo Borci ISIL-a - 2 Zbog opasnosti od bijega ISIL-ovci dovedeni pred sud u Sarajevo: Svi tvrde da su nevini, određen im jednomjesečni pritvor Vojnikinja SDF-a slavi eliminaciju zadnjeg uporišta ISIS-a (Foto: AFP) IZBRISANO ZADNJE UPORIŠTE Zadnji dani krvavog kalifata koji je ne tako davno u crno zavio cijeli svijet: Islamska država upravo je izgubila svoje posljednje uporište

Zamjenik ministra obrane Anatoly Antonov rekao je da snage Islamske države utočište traže u džamijama oko kojih pokušavaju skriti i svoja vozila. Govoreći to Antonov se pozvao na video dokaze. Objasnio je da su militanti svjesni činjenice da Rusi poštuju džamije i da ni pod kojim uvjetima ne bi provodili zračne napade na civilne objekte.

MOĆNE GLASINE Ovo od Putina nije sve. Za džihadiste najgore tek slijedi

Glasnogovornik ministarstva Igor Konashenkov upozorio je u utorak kako teroristi možda pripremaju provokacije poput bombardiranja džamija kako bi rusko ratno zrakoplovstvo optužili za ratne zločine.

Antovon je pak naglasio da su ruske odluke dobro izbalansirane i promišljenje, te da zračne napade izvode samo ako su sto posto sigurni da udaraju pravi cilj.

Podsjetimo, Moskva je vojnu operaciju protiv Islamske države i drugih terorističkih skupina pokrenula 30. rujna na zahtjev sirijske vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene