Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogao bi umrijeti?

ICTY naložio da Mladić prođe potpuni liječnički pregled

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije naredio je bivšem zapovjedniku bosanskosrpskih oružanih snaga Ratku Mladiću, koji očekuje suđenje po optužbama za genocid i ratne zločine, da se podvrgne potpunom liječničkom pregledu koji će pokazati je li u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da prati suđenje.

Haško tužiteljstvo se boji da bi Mladić, kojem je 69 godina i često se žalio na loše zdravstveno stanje, mogao umrijeti prije nego što mu bude suđeno, kao što se dogodilo bivšem jugoslavenskom moćniku Slobodanu Miloševiću koji je umro prije izricanja presude.

‘Potpuni zdravstveni pregled optuženoga pomoći će sudu u predraspravnoj fazi da bolje procijeni da li i u kojoj mjeri njegovo zdravstveno stanje može utjecati na pripremu skorašnjeg suđenja’, naglašava se u pisanoj izjavi predsjedajućeg suca Alphonsa Orieja. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Ivane Petrović iz Haaga "Presuda Ratku Mladiću neće biti izrečena samo ako do 10 sati u srijedu ujutro umre" Slika nije dostupna Zakazano 22. studenoga Odbačen zahtjev obrane da se odgodi izricanje presude Ratku Mladiću

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene