Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Merapi još eruptira

VIDEO: Na posao pod cijenu života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici indonezijske provincije u kojoj se nalazi vulkan Merapi unatoč vladinim upozorenjima odlaze na posao.

Borba za preživljavanje za nekoliko je radnika važnija od opasnosti nove erupcije vulkana. Radnici prikupljaju pijesak koji se koristi kao sirovi građevinski materijal, a nakon erupcije on je još bogatiji mineralima.

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada Slika nije dostupna zatvorili zračnu luku Jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu izbacivao pepeo šest kilometara u zrak

Ta činjenica u kombinaciji potrebe za poslom natjerala ih je da zanemare sve moguće opasnosti. 'Potraga za pijeskom znači život za moju obitelj. Da, strah je prisutan, ali kako bih zadovoljio dnevne potrebe nema ništa što mogu učiniti', rekao je Ambar.

>> Vulkan Merapi i dalje aktivan

Ako rade u grupama od šestero ljudi, rudari mogu prikupiti šest kamiona pijeska na dan. Rade po pet sati, od 6 ujutro do 11, izbjegavajući policiju i vlasti koji od njih traže da se prestanu približavati vulkanu.

Svaki radnik na dan može zaraditi do 13,44 američkih dolara. Iako se intenzitet erupcije smanjuje opasnost još uvijek postoji. Upozorenja vrijede za mjesta u okrugu od 20 kilometara.

Vulkan Merapi je aktivan od 26. listopada, u erupciji je poginulo 240 ljudi, dok je 390.000 evakuirano.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene