Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu ga nadzirati

I S. Arabija otkazala usluge Blackberryja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijska Arabija je otkazala usluge BlackBerryja zbog nemogućnosti da nadzire multimedijske mobilne telefone kanadske tvrtke.

Saudijska Arabija je već druga zemlja nakon Ujedinjenih Arapskih Emirata koja se na to odlučila. U utorak navečer saudijska agencija za regulaciju telekomunikacija objavila je da je trima domaćim operaterima naredila da otkažu usluge BlackBerryja kanadske tvrtke Research in Motion (RIM) zbog toga što svoje aparate nije htjela 'prilagoditi propisima'. Agencija nije navela o kojim je 'propisima' riječ. Otkazivanje usluga u nekim zemljama Zaljeva svjedoči o visokoj razini sigurnosti RIM-ovih multifunkcijskih aparata, ocijenili su stručnjaci za sigurnost u telekomunikacijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ranjen u napadu pobunjenika Ranjeni jemenski predsjednik u S. Arabiji na liječenju Slika nije dostupna Visok preko 1,6 kilometara VIDEO: Saudijci grade toranj 'do neba'

>> 'Pametni telefoni štetni za nacionalnu sigurnost'

'Kodiranost je tako dobra da ih nitko ne može nadzirati. Imaju tako visoku razinu sigurnosti da neke zemlje ne mogu prihvatiti činjenicu da ih ne mogu kontrolirati', rekao je John Hering, direktor američke tvrtke za sigurnost u telekomunikacijama Lookout. I Indija je zaprijetila da će zabraniti njihovu uporabu. Emirati kao i Saudijska Arabija cenzuriraju pristup internetu, osobito stranicama s pornografskim sadržajem i nekim političkim stranicama. Stručnjaci misle da RIM-ovi aparati osiguravaju bolju zaštitu podataka nego većina 'smartphona', što znatno otežava kontroliranje njihovih korisnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene