Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je u četvrtak pozvao osiguranike koji su primili račune od KBC-a Zagreb da mu se jave ako imaju bilo kakve dvojbe te da provjere status osiguranja u vrijeme korištenja zdravstvene zaštite.


Posljednjih dana javlja se sve više osiguranika na svim lokacijama HZZO-a, telefonski i osobno, s opomenama za plaćanje računa koje im je poslalo jedno odvjetničko društvo u ime KBC-a Zagreb. HZZO napominje kako nije bio upoznat sa slanjem spomenutih opomena.

Vezani članci Prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Na Rebru procijepljeno malo medicinskih sestara, ravnatelj Ćorušić razlog vidi u nepovjerenju: "Za to nema razloga" Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar za Dnevnik Nove TV: "Liječnici s pravom kažu da ih treba drugačije platiti"

HZZO je utvrdio kako je u mnogobrojnim slučajevima riječ o osiguranicima koji su u vrijeme za koje im se ispostavio račun bili uredno zdravstveno osigurani te da im vrijede police dopunskoga zdravstvenog osiguranja ili da je riječ o osobama koje nisu bile obvezne sudjelovati u plaćanju, poput djece.

100-TINJAK ŽENA SUTRA DOBIVA LIJEK HZZO osigurao 14 mil. kn za 'pametno liječenje'

HZZO je prema ugovornom partneru poduzeo odgovarajuće mjere, a osigurane osobe poziva da mu se hitno jave radi provjere statusa osiguranja u vrijeme korištenja zdravstvene zaštite, stoji u propćenju Službe za odnose s javnošću HZZO-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook