Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboljele od raka dojke

100-TINJAK ŽENA SUTRA DOBIVA LIJEK HZZO osigurao 14 mil. kn za 'pametno liječenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) osigurao je 14 milijuna kuna godišnje za Perjetu, "pametni lijek" tvrtke Roche, koji ženama s metastatskim rakom dojke produžuje život više od dvije godine.

Stavljanjem Perjete na Osnovnu listu lijekova i Popis posebno skupih lijekova nadamo se puno boljim ishodima liječenja u budućnosti, istaknula je ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec u srijedu prilikom proglašenja Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice Centrom za maligne bolesti.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Slika nije dostupna SJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA HZZO objavio rezultate kontrola bolovanja, raspisali i natječaj za novog ravnatelja

Perjeta se dabiva po ciklusima, a po bolesnici liječenje godišnje stoji oko 60 tisuća dolara, rekao je sanacijski upravitelj KBC-a Danko Vrdoljak. Klinika za tumore, dodao je, liječi 40 posto oboljelih od karcinoma dojke u Hrvatskoj, a već sutra će stotinjak bolesnica dobiti lijek redovnim algoritmom liječenja. Sve pacijentice Klinike s potrebnim indikacijama u liječenju metastatskog karcinoma dojke dobivat će po dva pametna lijeka, poručio je Vrdoljak.

Moćni lijek protiv raka dojke Perjeta napokon na listi HZZO-a

Istaknuo je kako je Klinika za tumore prva s ovih prostora primljena u Europsku integraciju onkoloških centara, a već sada liječi preko tisuću oboljelih s karcinomom dojke po europskim protokolima liječenja koji proizlaze iz suradnje s Europskom organizacijom.

Multidisciplinarno liječenje onkoloških bolesnika, koje se dobiva u klinici, omogućava 20 posto bolje preživljavanje, ustvrdio je Vrdoljak na proglašenju Klinike za tumore Centrom za maligne bolesti i Referentnim centrom Ministarstva zdravlja za multidisciplinarno liječenje raka rektuma.

Centar za maligne bolesti osniva se po uzoru na nacionalne institute za rak u Americi i europskim centrima. To će biti stožerno mjesto na koje će se interdisciplinarno adresirati sve vezano uz maligne bolesti u Hrvatskoj.

Klinika kontinuirano provodi i prati nove načine liječenja tumora u sklopu multidisciplinarnog pristupa koji daje najbolje rezultate u liječenju onkoloških bolesnika. Godišnje se u Klinici obavi 2494 operacijska zahvata, od toga 188 operacija karcinoma rektuma i 1035 operacija tumora dojke, istaknuo je Vrdoljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene