Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudska prava se krše diljem svijeta

Human Rights Watch kritizirao Europsku uniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Europska unija ne uspijeva represivne režime natjerati na poštivanje ljudskih prava', stoji u izvješću Human Rights Watcha.

Human Rights Watch traži od EU da svoju diplomaciju osnaži djelima. 'Ritualna potpora dijalogu i suradnji s represivnim režimima je najčešća izlika da se po pitanju ljudskih prava ne radi baš ništa', rekao je direktor HRW-a Kenneth Roth.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Dan žena - 4 rušenje stereotipa Obilježavanju Dana žena pridružili se i strani radnici: "Osjećam se sigurno ovdje"

>> 'Razlika u gledanju na ljudska prava bila su izvor napetosti'

Europskoj uniji se zamjera kako je propustila napraviti snažniji pritisak na vlade Uzbekistana i Turkmenistana po pitanju ljudskih prava. Na udrau kritika posebice se našao predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso koji se sastao s uzbečkim predsjednikom Islamom Karimovim.

Uz kritike EU, kritike su upućene i američkom predsjedniku Baracku Obami uz ocjenu da se njegova administracija u drugoj godini mandata više posvetila pitanju ljudskih prava. Oštre kritike nisu mimoišle ni Rusiju u kojoj je ozračje izrazito negativno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene