Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kina podržava Francusku

Hu Jintao: 'Na Europi je da riješi problem duga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Na Europi je da riješi problem svojeg duga', kazao je u Cannesu kineski predsjednik Hu Jintao francuskom kolegi Nicolasu Sarkozyju, izvješćuje u četvrtak kineska agencija Xinhua.

'Na Europi je da riješi problem europskog duga', izjavio je predsjednik Hu Sarkozyju na radnoj večeri u srijedu, uoči otvaranja summita G20 u tom gradu na jugoistoku Francuske.

'Vjerujemo da Europa posjeduje svu potrebnu mudrost i sposobnost da riješi problem duga', kazao je šef države drugog svjetskog gospodarstva.

Summitu G20 prethodio je krizni mini-summit glavnih europskih čelnika, MMF-a i grčkog premijera Georgesa Papandreoua, čija je neočekivana objava referenduma uznemirila prisutne.

'Kina aktivno podržava Francusku na tom summitu', kazao je Hu objašnjavajući da bi G20 trebao poslati jasan signal o potrebi održavanja rasta i stabilnosti za međunarodnu zajednicu. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Požari - 4 KATAKLIZMIČNI PRIZORI Pakao u Francuskoj, požari divljaju posvuda: "Ne znate hoće li kuće biti tamo kad se vratite"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene