Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U borbi na jugoistoku zemlje

Hrvatski vojni ataše pozvan u rusko ministarstvo obrane: "Ukazali smo mu na činjenicu da je 200 hrvatskih plaćenika stiglo u Ukrajinu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni izaslanik hrvatskog veleposlanstva u Rusiji pozvan je u rusko ministarstvo obrane kako bi ga se informiralo o dolasku 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov potvrdio je da je vojni izaslanik hrvatskog veleposlanstva u Rusiji pozvan na razgovor.

"Ukazali smo mu na činjenicu da smo svjesni da je 200 hrvatskih plaćenika stiglo u Ukrajinu", rekao je Konašenkov.

Pročitajte i ovo Zelenski, Putin IZ MINUTE U MINUTU Ruska vojska napreduje prema najvećoj nuklearki u Europi. Kuleba: "Kako možete spavati kada su ukrajinska djeca pod bombama"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tjedan dana krvavog sukoba Kako god rat završio, već se ocrtava Putinova slika u povijesti: "Ili je promijenio pravila, ili je vratio neka stara. Nažalost, tu je"

Ti su plaćenici u Ukrajinu stigli preko Poljske te su se prošlog tjedna pridružili ukrajinskom bataljon na jugoistoku zemlje, izvijestila je ruska novinska agencija Interfax.

"Vojni ataše je informiran o ilegalnim aktivnostima hrvatskog građanina Denisa Šelera, koji je 2015. sudjelovao u borbama na jugoistoku Ukrajine i koji okuplja grupu hrvatskih plaćenika koji će biti poslani u Ukrajinu", rekao je Konašenkov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene