Kovanice, ilustracija (Foto: AFP)
Kovanice, ilustracija (Foto: AFP)

Krađa je otkrivena nakon što je tvrtka koja je vlasnica strojeva za naplatu korištenja WC-a ugradila u te strojeve elektroničke brojače kovanica.


Šezdesettrogodišnji Hrvat Stjepan K., koji je u Njemačkoj radio kao čistač, tijekom godina domogao se enormnog iznosa u kovanicama koje je u suradnji s partnericom Jadrankom J., koja mu je davala ključeve, izvukao iz automata za naplatu korištenja javnog WC-a u željezničkoj postaji u Münchenu.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija (Foto: Uli Deck/DPA/PIXSELL) U Njemačkoj se smanjuje broj islamista pod prismotrom, ali još se boje povratnika iz Sirije Policija,ilustracija (Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz) Na riječkoj Kantridi ukradeni električni kablovi vrijedni 200 tisuća kuna, policija traži lopova

Kako piše Bild, Stjepan K. je iz automata od 2013. do 2017. godine izvukao čak 425.000 eura, a navodno je tim novcem u Hrvatskoj sagradio kuću i kupio si luksuzni automobil Lexus.

Krađa je otkrivena lani, nakon što je tvrtka koja je vlasnica strojeva za naplatu korištenja WC-a ugradila u te strojeve elektroničke brojače kovanica pa su nakon nekog vremena uočili veliki manjak. Policija je u stanu u kojem par živi pronašla više od 12.000 eura u kovanicama te - skupe deterdžente. Ovih mu je dana počelo suđenje.