Kovanice, ilustracija (Foto: AFP)
Kovanice, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Krađa je otkrivena nakon što je tvrtka koja je vlasnica strojeva za naplatu korištenja WC-a ugradila u te strojeve elektroničke brojače kovanica.


Šezdesettrogodišnji Hrvat Stjepan K., koji je u Njemačkoj radio kao čistač, tijekom godina domogao se enormnog iznosa u kovanicama koje je u suradnji s partnericom Jadrankom J., koja mu je davala ključeve, izvukao iz automata za naplatu korištenja javnog WC-a u željezničkoj postaji u Münchenu.

Vezani članci Policija traži ženu zbog krađa Prepoznajete li ženu s fotografija: Karlovačka policija je traži zbog krađa u trgovinama Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Riješena serija provala u okolici Zagreba: Unajmljivao kombi, provaljivao u nogometne klubove i krao sve što mu je došlo u ruke

Kako piše Bild, Stjepan K. je iz automata od 2013. do 2017. godine izvukao čak 425.000 eura, a navodno je tim novcem u Hrvatskoj sagradio kuću i kupio si luksuzni automobil Lexus.

Krađa je otkrivena lani, nakon što je tvrtka koja je vlasnica strojeva za naplatu korištenja WC-a ugradila u te strojeve elektroničke brojače kovanica pa su nakon nekog vremena uočili veliki manjak. Policija je u stanu u kojem par živi pronašla više od 12.000 eura u kovanicama te - skupe deterdžente. Ovih mu je dana počelo suđenje.