Kovanice, ilustracija (Foto: AFP)
Kovanice, ilustracija (Foto: AFP)

Krađa je otkrivena nakon što je tvrtka koja je vlasnica strojeva za naplatu korištenja WC-a ugradila u te strojeve elektroničke brojače kovanica.


Šezdesettrogodišnji Hrvat Stjepan K., koji je u Njemačkoj radio kao čistač, tijekom godina domogao se enormnog iznosa u kovanicama koje je u suradnji s partnericom Jadrankom J., koja mu je davala ključeve, izvukao iz automata za naplatu korištenja javnog WC-a u željezničkoj postaji u Münchenu.

Vezani članci Krađa u Botaničkom vrtu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 11 Iz Botaničkog vrta u Zagrebu ukrali kaktus od 8000 kn: "Što nisu odnijeli, uništili su" Bolnica, ilustracija (Foto: Getty) Dvije trećine Nijemaca legalizirale bi pomoć pri samoubojstvu za neizlječivo bolesne

Kako piše Bild, Stjepan K. je iz automata od 2013. do 2017. godine izvukao čak 425.000 eura, a navodno je tim novcem u Hrvatskoj sagradio kuću i kupio si luksuzni automobil Lexus.

Krađa je otkrivena lani, nakon što je tvrtka koja je vlasnica strojeva za naplatu korištenja WC-a ugradila u te strojeve elektroničke brojače kovanica pa su nakon nekog vremena uočili veliki manjak. Policija je u stanu u kojem par živi pronašla više od 12.000 eura u kovanicama te - skupe deterdžente. Ovih mu je dana počelo suđenje.