Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada u Hondurasu izdala je odredbu prema kojoj će se zbog 'ometanja mira' nakon lipanjskog vojnog udara kada je s vlasti svrgnut predsjednik Manuel Zelaya, zabraniti javni prosvjedi i sloboda govora i medija, izvijestili su vladini dužnosnici.


Aktualni ministar unutarnjih poslova Oscar Matute izjavio je da vlada smatra kako posao medija koji potiču nasilje treba precizno regulirati donošenjem dekreta. Visoki vladin dužnosnik kazao je da su točke dekreta objavljene u službenom državnom listu 26. rujna.

Vezani članci PR Naličje koronakrize: 60% Hrvata nedostaju društvena okupljanja, visoko na popisu su i putovanja te zagrljaji Vili Beroš Nakon iznenadne smrti dječaka Beroš krenuo u akciju zabrane prodaje energetskih pića maloljetnicima: "Nije to smišljeno iz vedra neba"

Zelayu je vojnim udarom u lipnju svrgnut s vlasti i protjeran iz zemlje, no prošli se tjedan uspio vratiti i utočište pronašao u brazilskom veleposlanstvu u Tegucigalpi. Mediji skloni Zelayi, Radio Globo i Cholusat Sur, kojima je rad zabranjivan već nekoliko puta otkad je na vlast stupila nova vlada, smatraju da će njezine nove mjere postupno dovesti do potpune zabrane njihova rada. Dekretom se na 45 dana ukidaju sloboda govora te javna okupljanja i putovanja, osim ako njihovo održavanje prethodno ne dopuste policija ili vojska. Također se omogućuju uhićenja bez uhidbenog naloga. (Hina)