Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Homoseksualci u Srbiji 'usvojili' dječaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila srpske homoseksualce, 36-godišnjeg Miodraga Jankovića i 29-godišnjeg Agima Duljaja pod sumnjom da su zlostavljali i kupili desetogodišnjeg dječaka iz Resnika koji je s njima živio.

Janković i Duljaj tvrde da nisu seksualno zlostavljali dječaka. 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Printscreen Infomer) ZBOG 50.000 EURA Bizarno otkriće policije: U podrumu držao mumificirano tijelo majke kako bi primao njezinu mirovinu Policijsko vozilo - 2 Očevid u tijeku Strava kod Iloka: Metalnim predmetom zatukao vlastitu majku pa pobjegao, otprije je poznat policiji

Kažu da su ga odveli iz obitelji jer im je bilo žao što je, nakon što je pobjegao od oca i maćehe koji su ga zlostavljali, završio kod ljudi za koje je bio prisiljen prositi. 

Policija ih tereti za trgovinu djecom radi usvojenja. 

Janković je inspektorima i istražnom sucu rekao da je transvestit te da se do prije tri godine, kada je upoznao Agima, bavio čak i prostitucijom. 

Njegov partner je rekao kako je prije Miodraga bio tri puta u braku sa ženama. 

’Nakon tri braka razočarao sam se u žene. Onda sam upoznao Miodraga’, rekao je Agim.

Prvu bračnu noć partneri su proveli u napuštenom vagonu, nakon čega su se preselili u montažne barake u Resniku. 

Krov nad glavom, kako su ispričali, nisu plaćali, a novac su zarađivali prodajući stvari koje su pronalazili u kontejnerima.

Miodrag je dječaka upoznao prošlog srpnja.

’Dječak je živio kod mojih susjeda Zorana i Šenaze koji imaju devetoro dece, pa je i S. B. prosio s njima. Pitao sam ga ima li roditelje, a on mi je rekao da nije kod njih jer ga zlostavljaju. Pekla me savjest i osjećao sam potrebu da mu pomognem. Dao sam mu odjeću i hranu i pitao bi li želio biti kod mene, na što je on pristao. Agim i ja smo obilazili kontejnere, a dječak je ostajao kod kuće’ ispričao je Miodrag. 

Čak ga je odveo kod svojih roditelja u Jabučje kod Lajkovca. 

’Roditeljima sam rekao da ćemo Agim i ja usvojiti dječaka i njima je to bilo drago. Otišli smo i kod dječakovog oca Željka, koji živi na Vidikovcu, i s njim popričali o usvojenju. Dogovarali smo se o djetetovoj papirologiji, pa mi je dao rodni list. Nije tražio novac i nije imao ništa protiv da dijete živi sa mnom i Agimom’, rekao je Miodrag.

Mjesec dana kasnije, Miodrag i Agim s dječakom su se preselili u Krnjaču, u kuću Jankovićeve tetke. Sretnom paru i njihovom ’usvojenom’ sinu pridružili su se i Miodragovi roditelji. 

’Agim i ja smo odlazili po kontejnerima, a dječak je ostajao kod kuće s mojom majkom, dok je otac radio. Mali je ponekad samo s Agimom i sa mnom prodavao robu’, rekao je Miodrag i objasnio da su on i njegov partner planirali zamršenu papirologiju potrebnu za usvojenje završiti preko njegovih roditelja. 

O podnošenju zahtjeva za usvojenje razgovarao je sa svojim roditeljima, ali se za pomoć nisu stigli obratiti nadležnim institucijama jer je policija bila brža.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene