Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrazloženje otmice dvogodišnje djevojčice doista je nevjerojatno. A zanimljiv je i jedan detalj na kojega su istražitelji naišli tijekom istrage.


Dvogodišnja Maša se u petak našla u središtu goleme potrage nakon što su je iz majčinih ruku oteli muškarac i dvije žene u bijelom BMW-u francuskih registarskih oznaka. Djevojčica je pronađena, otmičari su uhićeni, no postavlja se pitanje što su otmičari namjeravali s djevojčicom.

Vezani članci Parlament u Sarajevu (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Pošiljka iz Beograda: U zgradu Parlamenta u Sarajevu stiglo pismo s metkom Prosvjed u Beogradu, Ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) - 5 Vučića ispred zgrade RTS-a dočekali prosvjednici, došlo je do naguravanja: "Ovo je fašizam! Meni je savjest čista"

Poznato je kako je za nju već postojala krivotvorena putovnica, a prema pisanju Telegrafa, cijela priča pomalo dobiva oblike holivudskog scenarija.

Prema riječima Telegrafovog izvora, francuska policija upala je u stan žene koja je bila među otmičarima u bijelom BMW-u te u njemu zatekla djevojčicu koja nevjerojatno liči 2-godišnjoj Maši. Radi se o kćeri jedne otmičarke.

Nakon strašnog incidenta u Srbiji otac primio kćerku: 'Gdje si srećo moja, gdje si ti, je li?'

Ta otmičarka navodno je u velikim obiteljskim problemima, u brakorazvodnoj parnici suprug joj je pokušao oduzeti dijete, a ona je, u želji da dokaže kako on nije biološki otac njenog djeteta preko interneta našla djevojčicu koja liči na njenu kćer.

Odlučili su je oteti i izvesti iz zemlje na putovnicu otmičarkinog pravog djeteta. Tada bi joj uzeli DNK i na sudu dokazali kako suprug otmičarke nije djetetov pravi otac. To bi, navodno, upalilo jer je otac djevojčicu vidio samo jednom u životu.

Otmičari su izjavili kako bi Mašu, nakon svega toga, vratili njezinim roditeljima.

Svi otmičari su u obiteljskom srodstvu - radi se o majci spomenutog djeteta te njenim roditeljima. Srpski Blic piše o jednom zanimljivom detalju koji je dio ovog slučaja. Naime, Mašini roditelji govore francuski jezik.

Tragom toga, neizostavno se nameće pitanje je li ovdje internet poslužio kao odlično mjesto za pronalaženje žrtve i prikupljanja informacija o njoj na temelju kojih je donesen zaključak kako je to savršena osoba za svrhe otmičara.

Službeno očitovanje srbijanske i francuske policije još se čeka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook