Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krađa nafte

Hodorkovski i Lebedev proglašeni krivima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naftni milijarder Mihail Hodorkovski i njegov poslovni suradnik Platon Lebedev proglašeni su na sudu u Moskvi krivima za krađu 218 milijuna tona nafte iz kompanije JUKOS-a.

Suđenje  je izazvalo veliku pažnju međunarodne javnosti zbog sumnje da se radi o politički motiviranom procesu, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

Mokovski sud još nije izrekao kaznu na koju će Hodorkovski i Lebedev biti osuđeni. Hodorkovski, bivši vlasnik naftne tvrtke JUKOS-a, i Lebedev, predsjednik uprave Menatepa, uhićeni su 2003. pod sumnjom za prijevaru i utaju poreza i osuđeni na osam godina zatvora.

>> Odvjetništvo zatražilo 14 godina zatvora za Hodorkovskog

Godinu dana prije njihova predviđena izlaska iz zatvora, dodatno su optuženi i za krađu 218 milijuna tona nafte iz JUKOS-a i pranje novca - više od tri milijarde rubalja (97,5 milijuna američkih dolara).

Hodorkovski, jedan od najvećih neprijatelja premijera Vladimira Putina i kremaljske vlasti, po prvoj presudi trebao je izaći na slobodu u listopadu 2011. godine, šest mjeseci prije predsjedničkih izbora u Rusiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene