Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europski sud za ljudska prava donio je presudu u korist štediša, a protiv Ljubljanske banke. Radi se o presedanu koji će tu banku koštati između 200 i 300 milijuna eura.


Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu (ESLJP) donio je konačnu presudu po tužbi dvoje starih deviznih štediša Ljubljanske banke u BiH koja može postati presedan za ostale slučajeve neisplaćene devizne štednje štediša te banke, među njima i onih iz Hrvatske.

Vezani članci Slika nije dostupna Slovenija tuži Hrvatsku i traži 360 milijuna eura Slika nije dostupna TUŽE PUTINA ZA 211,2 MILIJUNA EURA 'Vidljivo je da je Rusija pokušala prikriti svoju umješanost'

Naime, u Hrvatskoj trenutačno od Ljubljanske banke, točnije Nove ljubljanske banke, kao sljednice štediše potražuju 160 milijuna eura bez kamata.

Presuda u korist PBZ-a i ZABA-e, Slovenci moraju vratiti stare devizne štednje!

Po grubim procjenama, Slovenija će morati za štediše Ljubljanske banke iz drugih nekadašnjih republika bivše SFRJ morati u proračunu osigurati za odštete između 200 i 300 milijuna eura.

Podsjetimo, veliko vijeće ESLJP-a održalo je 10. srpnja ročište o predmetu Ališić i dr. protiv BiH, Srbije, Slovenije i Makedonije u kojem je prvostupanjskom presudom naložio da se dvama štedišama Ljubljanske banke iz BiH mora isplatiti neimovinska šteta od po 4000 eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook