Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100.000 ljudi bez struje

Hladna fronta zahvatila dio Rusije, velika materijalna šteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverozapadne dijelove Rusije zahvatile su tijekom noći razorne oluje koje su uzrokovale znatnu materijalnu štetu, a kako predviđaju meterolozi, hladna fronta kreće se prema Moskvi, čiju su okolicu zahvatili veliki šumski i nezapamćena suša.

Ruska meteorološka služba izdala je upozorenje za Moskvu i okolicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povijesno glasovanje Rusija prijeti SAD-u osvetom - 'Ne sumnjajte da ćemo ostati bez odgovora' Slika nije dostupna Ne propustite Sve o presudi koja je zgrozila svijet!

'U Moskvi uskoro očekujemo obilne padaline, možda i tuču i snažan vjetar', izvijestili su meteorolozi.

'Ruski premijer Vladimir Putin izdao je upute za hitnu sanaciju posljedica oluja i pripravnost medicinskih i socijalnih služba', priopćila je ruska vlada.

Na sjeverozapadu zemlje siloviti vjetrovi i oluje lomili su stabla, a bez električne energije ostalo je oko 100.000 osoba, izvijestili su dužnosnici ruskog ministarstva za izvanredna stanja u Sankt Peterburgu.

Dvije 50-metarske dizalice srušile se na cestu

'Gotovo 1.500 lokacija na kojima živi oko 93.841 osoba u području Sankt Peterburga, Novgoroda, Pskova, Vologda i Arhangelska ostalo je bez struje u domovima'.

Dvije 50-metarske dizalice srušile su se na cestu bivšeg središta carske Rusije, teško ozlijedivši ženu koja je upravljala jednom od njih.

Zapadni dio Rusije zahvaćen je od početka ljeta nezapamćenim vrućinama, a šumski su požari opustošili gotovo milijun hektara zemlje. Više od 50.000 hektara još je zahvaćeno požarima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene