Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hill: Napredak u pregovorima o nuklearnom pitanju sa Sj. Korejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori s glavnim sjevernokorejskim pregovaračem o nuklearnim pitanjima, donijeli su stanovit napredak u privremeno zamrznutim pregovorima oko sjevernokorejskog nuklearnog programa, izjavio je zamjenik američke državne tajnice za nuklearno pitanje Sjeverne Koreje, Christopher Hill.

"S obzirom na ono što smo čuli do sada, vjerujem da bismo uskoro mogli očekivati neke konkretne informacije", rekao je Hill novinarima nakon sastanka sa zamjenikom sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Kim Kya-gwanom u Singapuru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U završnoj fazi Sj. Koreja ima plutonija za 6 do 8 nuklearnih bombi? Slika nije dostupna Hillary Clinton 'Napori Irana su uzaludni, a Pjongjang nema prijatelja'

"Napravili smo najviše što smo mogli, a raspravljali smo o svim temama koje smo trebali obraditi". rekao je Hill. Na odvojenoj konferenciji za novinare Kim je novinarima rekao kako su se razmirice u stajalištima između dviju strana "izgladile". "Mislim da su razgovori bili vrlo dobri", rekao je Kim, a južnokorejska novinska agencija Yonhap prenijela je Kimovu izjavu prema kojoj su "razgovori bili vrlo ozbiljni". 

Na pitanje novinara jesu li na vidiku neki konkretni dogovori odgovorio je: "Razgovarali smo o svim pitanjima. Molim vas za još malo strpljenja."

Američka državna tajnica Condoleezza Rice iz Washingtona je s oprezom komentirala sastanak, kazavši kako još nije dobila potpuno izvješće od Hilla. "Ako je postignut neki napredak to je dobro, no mislim da pred nama ima još neobavljena posla", kazala je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene