Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmazda zbog gubitaka

Neuspješan uzvrat? Na vojnu bazu u Izraelu lansirali dronove, no nije prijavljena šteta ni stradanje žrtava

Izraelski napad na libanonsko selo Kfar Kila
Izraelski napad na libanonsko selo Kfar Kila Foto: Afp
Hezbolah je u utorak lansirao eksplozivne bespilotne letjelice na vojnu bazu u sjevernom Izraelu, proglasivši napad dijelom svog odgovora na nedavna izraelska ubojstva u Libanonu u kojima su prema izvorima ubijena tri Hezbolahova borca.

Hezbolah tvrdi da su njegovi dronovi pogodili stožer izraelske vojske u Safedu u sklopu odmazde za prošlotjedno ubojstvo zamjenika čelnika Hamasa Saleha Al Arurija u Bejrutu i kao odgovor na ubojstvo zapovjednika Hezbolaha u ponedjeljak.

Izvor upoznat s operacijama Hezbolaha rekao je da je to bio prvi put od početka rata Izraela i Hamasa da je šijitska militantna skupina skupina napala Safed, smješten otprilike 14 km od granice s Libanonom.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu Drama na nebu VIDEO Učitelj fizike o važnom pronalasku: ''Bilo je nevjerojatno da se ta stvar koju su tražili cijeli vikend našla u mom dvorištu''

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da je sjeverna baza pogođena u zračnom napadu, ali nije bilo štete niti žrtava.

Glasnogovornik nije naveo gdje se točno dogodio incident.

Više od 130 boraca Hezbolaha ubijeno je u Libanonu tijekom neprijateljstava s Izraelom, što je njihov najgori sukob od rata 2006.

Deseci tisuća ljudi napustili su svoje domove s obje strane granice, a postoji zabrinutost da bi se sukob mogao zaoštriti i proširiti.

Tri borca Hezbolaha ubijeni su u utorak tako da je pogođeno njihovo vozilo u gradu Gandurijeh na jugu Libanona, rekli su izvori.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Ukrajinu Manjak oružja Rusija pojačava napade, Ukrajina u problemu: ''Nedostaje nam protuzračnih vođenih projektila, potrošili smo rezerve''

Izraelska je vojska priopćila da je njeno zrakoplovstvo napalo ciljeve Hezbolaha u Kili, što se očito odnosi na libanonsko pogranično selo Kfar Kila, kao i odred bespilotnih letjelica koji pripadaju Hezbolahu drugdje u južnom Libanonu.

Zapovjednik Hezbolaha ubijen u ponedjeljak Visam Tavil bio je zapovjednik Hezbolahovih elitnih snaga Radvan te je najviši časnik Hezbolaha ubijen do sada u sukobu.

Imao je ključnu ulogu u vođenju Hezbolahovih operacija na jugu.

Zamjenik čelnika Hezbollaha Naim Kassem rekao je u utorak da njegova skupina ne želi širiti rat izvan Libanona, "ali ako ga Izrael proširi, odgovor je neizbježan do maksimalne mjere potrebne za odvraćanje Izraela".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene