Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcije na Rabu i Šolti

VIDEO Spašavali pacijente u kritičnom stanju po orkanskoj buri: Pogledajte dramatičnu snimku

Aktualno Galerija Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 1 Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 1 Foto: Dalibor Prodanić/MMPI Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 2 Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 2 Foto: Dalibor Prodanić/MMPI Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 3 Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 3 Foto: Dalibor Prodanić/MMPI +0 Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 4 Galerija 1/4 >>
Akciju hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) za pacijente s otoka Raba uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Rab brodicom za hitni medicinski prijevoz, dok su službenici Lučke ispostave Milna izvršili hitan medicinski prijevoz srčanog bolesnika s otoka Šolte.

Dvije akcije hitnih prijevoza pacijenata u riječkom i splitskom akvatoriju uspješno su izvršene jučer u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka). 

Prva MEDICO akcija pokrenuta je jučer temeljem zahtjeva Hitne medicinske službe Primorsko-goranske županije, zaprimljenog posredstvom MRCC-a Rijeka.

Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 3 Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 4 (Foto: Dalibor Prodanić/MMPI)

Nakon što su zdravstveni djelatnici pripremili dvojicu pacijenata za prijevoz morem, oni su s liječničkom pratnjom ukrcani na brodicu za hitan medicinski prijevoz te su u 12:35 isplovili iz rapske luke prema Rijeci.

Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 3 Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 1 (Foto: Dalibor Prodanić/MMPI)

MEDICO akcija uspješno je okončana u 14:25, po pristanku u riječki Porto Baroš, odakle su pacijente u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP-a Rijeka. Tijekom trajanja akcije hitnog prijevoza pacijenata na moru su trajali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti.

Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 3 Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 2 (Foto: Dalibor Prodanić/MMPI)

Drugu MEDICO akciju izvršili su službenici LI Milna, hitnim prijevozom srčanog bolesnika s otoka Šolte.

MEDICO akcija pokrenuta je sinoć, temeljem zahtjeva dežurnog liječnika Hitne medicinske pomoći Rogač, koji je posredstvom MRCC-a Rijeka zatražio hitan medicinski prijevoz za pacijenta s teškom kliničkom slikom.

Pročitajte i ovo Stockholm nesmotrene izjave Zlokobno upozorenje građanima europske države: "Budite spremniji nego ikada za rat"

Službenici LI Milna odmah po zaprimljenoj dojavi isplovili su za Rogač.

Pacijent sa liječničkom pratnjom ukrcan je u 19:12 na brodicu za hitan medicinski prijevoz, nakon čega su isplovili za splitsku gradsku luku, u koju su pristali u 19:45. Pacijenta su nakon iskrcaja u daljnje postupanje preuzeli djelatnici HMP Split, čime je akcija uspješno okončana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene