Stjuard Maksim Mojsejev poginuo je spašavajući putnike na kobnom letu ruskog putničkog zrakoplova koji je ubrzo nakon polijetanja morao prinudno sletjeti u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo.

Galerija


Ruski heroj bio je u avionu sve dok posljednji preživjeli putnik nije evakuiran iz plamteće buktinje u koju se pretvorio avion. Poginuo je u požaru.

Vezani članci Koronavirus u Moskvi, ilustracija Problemi s delta varijantom: Dva najveća grada im bilježe rekordan broj umrlih Rekordne temperature u Moskvi - 1 Toplinski val zahvatio i Moskvu: Ovako visoke temperature nisu zabilježene 120 godina

Putnici su evakuirani uz pomoć izlaza za hitne slučajeve. Član posade Maksim Mojsejev sjedio je s putnicima na repu aviona. Pokušavao je otvoriti najbliža vrata i spasiti putnike iz vatre koja se približavala.

Nije uspio pa je pomagao putnicima da napuste avion, rekao je izvor. Prema njegovim riječima, stjuard je bio u zrakoplovu sve dok i zadnji preživjeli nije evakuiran, prenosi Tass. Na kraju je poginuo.

Istražitelji pokušavaju utvrditi uzrok zrakoplovne nesreće u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo, u kojoj je poginulo 40 putnika i jedan član posade.

37 putnika uspjelo se spasiti iz gorućeg zrakoplova. Neki preživjeli putnici smatraju da je nesreću uzrokovala munja koja je pogodila zrakoplov.

Tass prenosi da je većina preminula uslijed gušenja. Također, većina onih koji su umrli pretrpjeli su jake opekline.

"Uzroci smrti bit će utvrđeni forenzičkim pregledom", dodao je izvor.

Iz zrakoplova su spašene dvije crne kutije, koje će pomoći u istrazi.

Ruski putnički zrakoplov Suhoj Superjet-100 sa 73 putnika i pet članova posade poletio je sa Šeremetjeva za Murmansk, ali je ubrzo nakon polijetanja zatražio odobrenje procedure hitnog slijetanja zbog požara, objavili su ruski državni mediji. Kada je sletio, izbio je veliki požar.

Objavljene nove snimke stravične nesreće u Moskvi: "Zrakoplov se odbijao od piste kao skakavac, a onda se zapalio na tlu"