Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većina se ugušila?

Ruski heroj umro spašavajući putnike: Stjuard na kobnom letu u Moskvi ostao u avionu dok i posljednji putnik nije evakuiran

Nesreća u Rusiji (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP)
Nesreća u Rusiji (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP) HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP
Aktualno Galerija Nesreća u Rusiji (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP) Nesreća u Rusiji (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP) Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP +0 Dan nakon zrakoplovne nesreće u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE / AFP) Galerija 1/2 >>
Stjuard Maksim Mojsejev poginuo je spašavajući putnike na kobnom letu ruskog putničkog zrakoplova koji je ubrzo nakon polijetanja morao prinudno sletjeti u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo.

Ruski heroj bio je u avionu sve dok posljednji preživjeli putnik nije evakuiran iz plamteće buktinje u koju se pretvorio avion. Poginuo je u požaru.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Putnici su evakuirani uz pomoć izlaza za hitne slučajeve. Član posade Maksim Mojsejev sjedio je s putnicima na repu aviona. Pokušavao je otvoriti najbliža vrata i spasiti putnike iz vatre koja se približavala.

Nije uspio pa je pomagao putnicima da napuste avion, rekao je izvor. Prema njegovim riječima, stjuard je bio u zrakoplovu sve dok i zadnji preživjeli nije evakuiran, prenosi Tass. Na kraju je poginuo.

Istražitelji pokušavaju utvrditi uzrok zrakoplovne nesreće u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo, u kojoj je poginulo 40 putnika i jedan član posade.

37 putnika uspjelo se spasiti iz gorućeg zrakoplova. Neki preživjeli putnici smatraju da je nesreću uzrokovala munja koja je pogodila zrakoplov.

Tass prenosi da je većina preminula uslijed gušenja. Također, većina onih koji su umrli pretrpjeli su jake opekline.

"Uzroci smrti bit će utvrđeni forenzičkim pregledom", dodao je izvor.

Iz zrakoplova su spašene dvije crne kutije, koje će pomoći u istrazi.

Ruski putnički zrakoplov Suhoj Superjet-100 sa 73 putnika i pet članova posade poletio je sa Šeremetjeva za Murmansk, ali je ubrzo nakon polijetanja zatražio odobrenje procedure hitnog slijetanja zbog požara, objavili su ruski državni mediji. Kada je sletio, izbio je veliki požar.

Aktualno Objavljene nove snimke stravične nesreće u Moskvi: "Zrakoplov se odbijao od piste kao skakavac, a onda se zapalio na tlu" Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP) Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP) Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP +0 Snimka zrakoplovne nesreće u Moskvi (Screenshot/Twitter/Breaking Aviation News) Svijet Objavljene nove snimke stravične nesreće u Moskvi: "Zrakoplov se odbijao od piste kao skakavac, a onda se zapalio na tlu" 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene