Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula 41 osoba

Objavljene nove snimke stravične nesreće u Moskvi: "Zrakoplov se odbijao od piste kao skakavac, a onda se zapalio na tlu"

Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP)
Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP) HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP
Aktualno Galerija Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP) Zrakoplovna nesreća u Moskvi (Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP) Foto: HO / RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / AFP +0 Snimka zrakoplovne nesreće u Moskvi (Screenshot/Twitter/Breaking Aviation News) Galerija 1/3 >>
Istražitelji pokušavaju utvrditi uzrok zrakoplovne nesreće u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo, u kojoj je poginulo 40 putnika i jedan član posade.

Nove snimke sigurnosnih kamera iz moskovske zračne luke Šeremetjevo prikazuju kako se ruski putnički zrakoplov Suhoj Superjet-100 sa 73 putnika i pet članova posade dva puta odbio od piste pokušavajući sletjeti.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

 

Na snimci se vidi kako se zapalio stražnji kraj zrakoplova te se u sekundi pretvorio u plamenu buktinju. Pokrenuta je istraga kako bi se otkrilo jesu li piloti prekršili pravila o sigurnosti zračnog prometa, prenosi Guardian.

Neki putnici za nesreću krive loše vrijeme i munju, no točan uzrok ove tragedije još nije službeno objavljen.

"Uzletjeli smo, a onda je u zrakoplov udarilo munja", izjavio je za dnevni list Komsomolskaya Pravda preživjeli putnik Petar Egorov.

"Avion se okrenuo i sletio na pistu. Bili smo strašno uplašeni, gotovo smo svi pali u nesvijest. Zrakoplov se odbijao od piste kao skakavac, a zatim se zapalio na tlu", rekao je putnik.

"37 osoba preživjelo je tragediju, 33 putnika i 4 člana posade", kazala je istražiteljica Yelena Markovskaya.

Među poginulima je dvoje djece, prenosi BBC.

Petero ljudi još uvijek se nalazi u bolnici. Zrakoplov se morao vratiti na aerodrom Šeremetjevo zbog "tehničkih razloga", ali više od toga istražitelji za sada nisu otkrili.

Od 78 putnika i članova posade preživjelo je njih 37, poginulo je 40 putnika i jedan član posade. Četiri od pet članova posade preživjelo je ovu tragediju. Pilot je preživio. U nesreći su ozlijeđene 32 osobe, pet ih je u moskovskoj bolnici. Evakuacija je trajala točno 55 sekundi, požar je potpuno ugašen za 18 minuta.

Na snimci koju je objavio netko od putnika vidi se kako gori krilo na zrakoplovu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene