Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od najprometnijih zračnih luka na svijetu još se oporavlja od u zadnji čas osujećenog monstruoznog terorističkog plana napada na zrakoplove.


U nedjelju je zbog preopterećenosti i komplikacija koje je uzrokovao novi sustav sigurnosti, na Heathrowu otkazana gotovo trećina planiranih letova, ćime se nastavljaju problemi putnika koji traju već četiri dana.

Vezani članci Fail Namjerno ili slučajno? Motociklist pretjecao između automobila pa završio na podu Aerodrom, Ilustracija Europska komisija smišlja plan za spas turizma: Ovo je dio preporuka koje su procurile u javnost

Prema informacijama s Heathrowa, očekuje se da će se u nedjelju obaviti oko 70 posto letova svih zračnih prijevoznika, iako su zbog pooštrenih mjera sigurnosti moguća kašnjenja. 

"British Airways" priopćio je da je otkazao 30 posto svojih letova s Heathrowa na zahtjev Britanske zrakoplovne službe (BAA).

- Nemamo dovoljno resursa na aerodromu, treba nam više ljudi da prime putnike pri chekingu i provedu ih kroz sigurnosni sustav, izjavio je izvršni direktor BA Willie Walsh te dodao kako su uspjeli dovesti nekoliko stotina volontera iz tvrtke koji pomažu u tim poslovima, ali ni to nije dovoljno.

BA je otkazao i gotovo 100 letova prema europskim
gradovima i sve domaće letove s Gatwicka, druge londonske zračne luke.

Većina prekooceanskih letova odvija se normalno, iako je deset letova britanskog zračnog prijevoznika prema Sjedinjenim Državama otkazano, kao i još nekoliko letova drugih prijevoznika iz Velike Britanije prema SAD-u.

Britanska policija uhitila je dosad više od 20 osoba zbog sumnje da su umiješani u terorističku urotu kojoj je cilj bio uništiti zrakoplove linijama iz Velike Britanije za SAD.