Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Heathrow otkazao trećinu letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najprometnijih zračnih luka na svijetu još se oporavlja od u zadnji čas osujećenog monstruoznog terorističkog plana napada na zrakoplove.

U nedjelju je zbog preopterećenosti i komplikacija koje je uzrokovao novi sustav sigurnosti, na Heathrowu otkazana gotovo trećina planiranih letova, ćime se nastavljaju problemi putnika koji traju već četiri dana.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Prema informacijama s Heathrowa, očekuje se da će se u nedjelju obaviti oko 70 posto letova svih zračnih prijevoznika, iako su zbog pooštrenih mjera sigurnosti moguća kašnjenja. 

"British Airways" priopćio je da je otkazao 30 posto svojih letova s Heathrowa na zahtjev Britanske zrakoplovne službe (BAA).

- Nemamo dovoljno resursa na aerodromu, treba nam više ljudi da prime putnike pri chekingu i provedu ih kroz sigurnosni sustav, izjavio je izvršni direktor BA Willie Walsh te dodao kako su uspjeli dovesti nekoliko stotina volontera iz tvrtke koji pomažu u tim poslovima, ali ni to nije dovoljno.

BA je otkazao i gotovo 100 letova prema europskim
gradovima i sve domaće letove s Gatwicka, druge londonske zračne luke.

Većina prekooceanskih letova odvija se normalno, iako je deset letova britanskog zračnog prijevoznika prema Sjedinjenim Državama otkazano, kao i još nekoliko letova drugih prijevoznika iz Velike Britanije prema SAD-u.

Britanska policija uhitila je dosad više od 20 osoba zbog sumnje da su umiješani u terorističku urotu kojoj je cilj bio uništiti zrakoplove linijama iz Velike Britanije za SAD.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene