Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Uprava njemačkog grada Hanovera ugasila je grijanje i dopušta samo hladne tuševe u svim javnim zgradama, kako bi lakše podnijeli krizu zaliha plina uzrokovanu djelovanjem Rusije.


Uprava grada Hanovera ugasila je grijanje i dopušta samo hladne tuševe stanovnicima svih javnih stambenih objekata. To je prvi veliki grad koji je onemogućio pristup toploj vodi, nakon što je Rusija drastično smanjila količinu plina dostupnu Nijemcima.

Nijemcima je rečeno da mogu očekivati radikalne mjere za smanjenje potrošnje plina, kao i skuplje račune za energiju, prenosi BBC. Članice Europske unije su se u međuvremenu dogovorile da će smanjiti potrošnju ruskog plina za 15 posto nadolazeće zime.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen Europska unija pronašla alternativu ruskom plinu? "Predsjednica je otputovala kako bi osnažila suradnju..."

U očajničkom pokušaju da smanje potrošnju energije, uprava njemačkog grada Hanovera je odlučila da topla voda više neće biti dostupna za pranje ruku u gradskim zgradama, kao ni u tuševima, bazenima, teretanama i sportskim dvoranama.

Također, krenuli su gasiti javne fontane i objavili su da će se po noći gasiti svijetla na bitnim zgradama u gradu, poput onih na zgradi gradske vijećnice ili različitih muzeja. Gradonačelnik Hanovera Belit Onay rekao je da grad poduzima radikalne mjere kako bi smanjio potrošnju energije za 15 posto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju