Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izručenje SAD-u

Majka hakera: Ne izručujte mi sina jer će se ubiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka Garyja McKinnona koji je hakirao kompjutere američkih vlasti, kaže da bi u zatvoru mogao pokušati samoubojstvo.

Nakon prošlotjedne najave britanskog ministra unutrašnjih poslova Alana Johnsona da neće intervenirati u izručenju McKinnon, hakerova majka, Janis Sharp, kaže da njezin sin želi suđenje, ali ne u SAD-u, piše itproportal.com. Garyju McKinnonu kojem je dijagnosticiran Aspergerov sindrom prijeti 60 godina zatvora, jer je hakirao u sustav američke vlade. Govoreći za BBC majka je rekla da njezin sin ne bi trebao biti izručen SAD-u, čak i da nema Aspergerov sindrom.

Pročitajte i ovo Prevencija suicida Svjetski dan prevencije samoubojstava Poražavajuće brojke: "Svako drugo dijete se osjeća toliko loše, da osjeća da je suicid jedino rješenje" Slika nije dostupna Više nego ikada Porast broja samoubojstava u američkoj vojsci

>> Izručenje hakera koji je upao u baze NASE i napravio štetu od 700.000 dolara

Tvrdi da britanski građani imaju manju prednost, nisu ravnopravni na stranim sudovima, a kao dokaz iznijela je primjere drugih slučajeva. Također je progovorila i o zabrinutosti za mentalno stanje svoga sina i kazala je kako je previše krhak te da bi mogao počiniti samoubojstvo ukoliko završi u zatvoru.

McKinnon, kojem je Aspergerov sindrom dijagnosticiran 2008. godine, optužen je za hakiranje u 97 vojnih kompjutera SAD-a te NASE 2001. i 2002. uključujući i mreže u posjedu NASE i američke vojske, mornarice, ministarstva obrane i američkih zračnih snaga. Koristio je ime 'Solo', a kasnije tvrdio da je tražio dokaze o postojanju NLO-a, za koje tvdi da ih američka administracija taji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene