Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gyurcsany neće popustiti ucjenama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer Ferenc Gyurcsany, nepokolebljiv uoči glasovanja o povjerenju svojoj vladi, pred parlamentarnim zastupnicima je izjavio kako ne namjerava popustiti 'pred ucjenama' te je obećao kako će se i dalje držati strogog ekonomskog programa.

'Pozivam parlamentarne zastupnike da ne popuste prijetnjama i uličnim ucjenama što ih organizira oporba', rekao je u govoru održanom prije glasovanja o povjerenju, prvome takve vrste u jednoj mađarskoj vladi uspostavljenoj 1990. nakon desetljeća komunističke vladavine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gyurcsany rekonstruirao vladu Slika nije dostupna U sukobima prosvjednika s policijom pet ozlijeđenih

'Moramo se držati programa. Potrebna nam je financijska ravnoteža, potrebne su nam reforme i daljnji razvoj naše zemlje', rekao je Gyurcsany. On je pozvao da ga se podupre u planovima čiji je cilj 'skresati' proračunski deficit, najveći u EU-u.

Mađarski premijer Ferenc Gyurcsany zatražio je izglasavanje
povjerenja svojoj vladi u parlamentu nakon što je njegova vladajuća koalicija teško poražena na lokalnim izborima, čemu su prethodili masovni prosvjedi desnice u Budimpešti zbog Gyurcsanyjevog priznanja da je svjesno lagao biračima kako bi pobijedio na izorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene