Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 150 ozlijeđenih

Gvatemala: Broj poginulih u razornom potresu porastao na 52

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Magnituda potresa bila je 7,4, najteže je pogodio priobalni okrug San Marcos, a dosad je izbrojano najmanje 52 poginulih i 150 ozlijeđenih.

Najmanje 52 osobe su poginule, 150 je ozlijeđeno, a 23 se vode kao nestale u četvrtak u Gvatemali nakon snažnog potresa od 7,4 stupnjeva u srijedu na pacifičkoj obali te države, prema novim podacima vlasti. Taj je podmorski potres zabilježen na 41,6 km dubine, a epicentar je bio 24 kilometra jugozapadno od grada Champerica.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Gvatemala nema opasnosti od tsunamija Snažan potres magnitude 6,4 pogodio Gvatemalu i dijelove južnog Meksika

>> Gvatemala: Najmanje 48 poginulih u vrlo jakom potresu

Najpogođenija zona je okrug San Marcos, na gvatemalskoj obali, 250 km zapadno od glavnog grada Guatemala Cityja. Tamo su uništena vozila, zatvorene ceste i prekinute telekomunikacijske veze. Najviše žrtava je stradalo u rušenjima kuća i odronima tla.

Prema podacima vlasti oko 16.000 stanovnika Gvatemale zahvaćeno je potresom koji se osjetio i u Meksiku i Salvadoru. Vlada nije proglasila izvanredno stanje jer je ocijenila da je situacija pod kontrolom.

Predsjednik Otto Perez je najavio raspodjelu 23.000 kg humanitarne pomoći. On je rekao da je to najjači potres u Gvatemali nakon 1976. kada je u potresu magnitude 7,5 poginulo 23.000 ljudi i 77.000 je ranjeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene