Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jelašić otišao iz 'osobnih razloga'

Guverner srbijanske središnje banke dao ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić u utorak je podnio neopozivu ostavku, javljaju u utorak beogradski mediji navodeći da će Jelašić na tom mjestu ostati do izbora novog guvernera.

Jelašić je objasnio kako ostavku daje isključivo iz osobnih razloga te da nije bilo nikakvih političkih pritisaka. Dodao je da nema novu poslovnu ponudu te nije odlučio gdje će ubuduće raditi, ni hoće li ostati u Srbiji, kao i da je o odluci obavijestio srbijanskog predsjednika i premijera Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Na mjesto guvernera NBS-a Jelašića je imenovao srbijanski parlament krajem veljače 2004., nakon čega je početkom ožujka iste godine stupio na dužnost. Na to mjesto ponovno je izabran u rujnu 2007. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene