Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzijska oporba prosvjeduje protiv izbornih rezultata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristaše gruzijske oporbe okupile su se pred zgradom javne televizije u Tbilisiju, jačajući prosvjede protiv ponovno izabranog predsjednika Mihaila Sakašvilija na izborima za koje oporba tvrdi da su namješteni.

Oko 200 ljudi, noseći bijele šalove koje je oporba izabrala za svoj simbol, izvikivalo je protuvladine parole na stubama pred ulazom u javnu televiziju u glavnom gradu.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna Oporba prijeti nepriznavanjem rezultata izbora

'Miša odlazi! Levan je naš predsjednik!', govorili su prosvjednici koristeći se imenom kojim u Gruziji zovu predsjednika Sakašvilija i Levana Gačečiladzea, vođu deveteročlane oporbe koji tvrdi da mu je 'ukradena' pobjeda na subotnjim predsjedničkim izborima.

Prosvjednici traže drugi krug izbora u kojem bi se natjecala dvojica čelnika, kao i da javna televizija uživo prenosi prosvjede i govore oporbenih vođa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene