Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzija: Osnovan ured za poboljšanje veza s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guzijski prozapadni predsjednik Mihail Saakašvili objavio je jučer da je u okviru ministarstva vanjskih poslova osnovan ured za poboljšanje veza s Rusijom.

"Zadaća ureda je obnoviti povjerenje u rusko-gruzijskim vezama", kazao je Saakašvili predstavljajući djelatnicima ministarstva novog šefa diplomacije Davida Bakradzea.

Pročitajte i ovo Dario Juričan - 2 pismo plenkoviću Dario Juričan traži ured u Visokoj uz janjce i vino: ''Grabar-Kitarović promovirat će Hrvatsku iz svoje špajze'' Slika nije dostupna završava seljenje po hrvatskoj Predsjednica izmjestila ured iz metropole u metropolu, gradonačelnik Bandić: ''Dobro došli u Zagreb"

Uredom će ravnati Guia Vachadze, iskusan diplomat koji je radio u ministarstvu vanjskih poslova Sovjetskog Saveza, dodao je Saakašvili govoreći na svečanosti koju je prenosila televizija.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak u telefonskom razgovoru s Bakradzeom da je Rusija spremna na "konstruktivnu suradnju" kako bi se "popravili" njezini odnosi s Gruzijom.

Čini se da je Saakašvili koji je 5. siječnja izabran na drugi mandat, ublažio ton prema Moskvi.

Veze Rusije i Gruzije sve su lošije otkako je Saakašvili, proamerički raspoložen i pristaša ulaska u NATO, došao na vlast 2004.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene