Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje mu se ne zna za grob

Grob Draže Mihailovića ipak nije u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko stručno državno povjerenstvo za utvrđivanje mjesta pogubljenja i pokopa četničkog vođe iz Drugoga svjetskog rata Draže Mihailovića opovrgnulo je u četvrtak tvrdnje beogradskog tiska da je pokopan na beogradskom izletištu Adi Ciganliji.

U priopćenju povjerenstva navodi se kako je objavljena vijest o mjestu pogubljenja i pokopa Mihailovića dezinformacija koja neće pridonijeti utvrđivanju relevantnih činjenica o tome. Dodaje se kako je povjerenstvo ostvarilo određeni napredak u potrazi za Mihailovićevim grobom te da će informacije o tome uskoro biti predočene javnosti. Beogradski dnevnik Večernje novosti objavio je u četvrtak da je Mihailović pokopan na Adi Ciganliji, u blizini mjesta gdje je prije, tijekom i nakon Drugoga svjetskog rata bio zatvor u kojem su bili politički zatvorenici te da je informaciju o mjestu njegova pokopa povjerenstvu dostavila srbijanska Vojna sigurnosna agencija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četnici traže kosti Draže Mihailovića

>> Pronađen grob četničkog vođe Draže Mihajlovića

Dragoljub 'Draža' Mihailović (1893. - 1946.), poznat i kao Čiča, bio je srpski general koji je u Drugome svjetskom ratu vodio Jugoslavensku kraljevsku vojsku, poznatiju pod nazivom četnici. Nakon rata jugoslavenske vlasti su ga osudile na smrt zbog suradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnih zločina, nakon čega je strijeljan sredinom 1946. u Beogradu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene