Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas od bankrota

Grčkoj odobrena pomoć, no mora donijeti nove proračunske rezove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefovi Europske Unije sa summita u Bruxellesu poručili su kako će odobriti novi program pomoći za spas prezadužene Grčke. Pregovara se o paketu teškom 120 milijardi dolara.

Da bi dobila taj novac, kao i ratu prvog paketa pomoći vrijednog 110 milijardi, grčki parlament mora u utorak donijeti nove snažne proračunske rezove. Kako je premijer Papandreu dobio povjerenje parlamenta, to bi trebala biti formalnost. Da bi se spasila od bankrota, Grčka će morati privatizirati imovinu vrijednu 50 milijardi dolara, uvesti krizni porez od 1 do 5 posto na primanja, te otpustiti petinu zaposlenih u javnom sektoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza europskih zemalja Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare

'To je težak put za Grčku s puno žrtvovanja, ali će donijeti živost u ekonomiju i stabilizirati je. Imamo podršku partnera i mislim da je ovo ne samo zeleno svjetlo, već i pozitivan znak za budućnost Grčke', kazao je grčki premijer George Papandreou.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene