Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog ogromnih dugova Grčka nema novaca za izgradnju infrastrukture na svojim otocima. Zbog toga su se odlučili na njihovu prodaju ili dugogodišnje iznajmljivanje.


U vlasništvu Grčke nalazi se oko 6 tisuća otoka, a prodaju samo neke od njih. Na vrhu liste nalazi se Mykonos, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, saznaje The Guardian. Osoba koja želi kupiti trećinu područja, koje se nalazi u vlasništvu vlade, trebat će uložiti određeni kapital i razviti luksuzan turizam.

Vezani članci Slika nije dostupna TOP 11 NAJPOŽELJNIJIH GRČKIH OTOKA Njihove cijene i dalje padaju Slika nije dostupna Zašto celebrityji zaziru od kupnje hrvatskih otoka?

Rusi i Kinezi su najzainteresiraniji za Rodos, gdje bi htjeli napraviti Mediteranski kutak za odmor za goste iz svojih zemalja. Među zainteresiranim kupcima spominje se i ime Romana Abramovića.

Većina otočića su mali i mogu se kupiti ili unajmiti već za 2 milijuna eura. Samo 227 otoka je naseljeno, a iznajmljivanjem razvila bi se infrastruktura i na ostalima. Novi investitori plaćali bi i porez, a domaćima stanovnicima omogućili bi i nova zaposlenja.

Kako bi smanjili dug, Grci također namjeravaju prodati željeznicu kao i tvrtke za punjenje vode, a u Kinu su već počeli izvoziti maslinovo ulje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju