Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već za 2 milijuna eura

Grčka zbog ogromnih dugova rasprodaje otoke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ogromnih dugova Grčka nema novaca za izgradnju infrastrukture na svojim otocima. Zbog toga su se odlučili na njihovu prodaju ili dugogodišnje iznajmljivanje.

U vlasništvu Grčke nalazi se oko 6 tisuća otoka, a prodaju samo neke od njih. Na vrhu liste nalazi se Mykonos, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, saznaje The Guardian. Osoba koja želi kupiti trećinu područja, koje se nalazi u vlasništvu vlade, trebat će uložiti određeni kapital i razviti luksuzan turizam.

Pročitajte i ovo Potres u Grčkoj nemirno tlo "Najjači potres otkad živim ovdje", "Trajalo je poprilično dugo": Potres magnitude 5,9 stupnjeva pogodio Grčku Slika nije dostupna Prilika za šoping TOP 11 NAJPOŽELJNIJIH GRČKIH OTOKA Njihove cijene i dalje padaju

Rusi i Kinezi su najzainteresiraniji za Rodos, gdje bi htjeli napraviti Mediteranski kutak za odmor za goste iz svojih zemalja. Među zainteresiranim kupcima spominje se i ime Romana Abramovića.

Većina otočića su mali i mogu se kupiti ili unajmiti već za 2 milijuna eura. Samo 227 otoka je naseljeno, a iznajmljivanjem razvila bi se infrastruktura i na ostalima. Novi investitori plaćali bi i porez, a domaćima stanovnicima omogućili bi i nova zaposlenja.

Kako bi smanjili dug, Grci također namjeravaju prodati željeznicu kao i tvrtke za punjenje vode, a u Kinu su već počeli izvoziti maslinovo ulje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene