Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici grčkog ministarstva obrane pojasnili su da je za njih prijevoz raketa u kamionima s voćem "potpuno normalna stvar". Za prijevoz raketa duljine 3,60 metara iz Grčke u Njemačku u kamionu s voćem ministarstvo se odlučilo kako bi uštedjelo visoke troškove posebnog prijevoza s osiguranjem.


Dvije rakete zrak-zrak koje je talijanska carina u utorak otkrila u kamionu s voćem ne potječu iz šverca oružjem nego pripadaju grčkom ministarstvu obrane, koje je u srijedu objasnilo da mu je to najjeftiniji način prijevoza ratnog materijala na udaljena odredišta.

Vezani članci Potres Grčka Serija snažnih potresa pogodila Grčku: Najjači potres od 6,2 stupnja, sat i pol nakon prvog zabilježeno podrhtavanje od 5,1 stupnja Koronavirus, ilustracija Popuštanje ih koštalo: Bilježe porast novozaraženih pa opet uvode strože mjere

Uzbuna je nastala u utorak kad su talijanski carinici u luci Bari pronašli dvije rakete tipa Aim-120 Amram u kamionu s narančama. Dvojica njemačkih vozača kamiona uhićena su i optužena za ilegalni prijevoz ratnog materijala.

Vozači su izjavili da su rakete preuzeli u jednoj grčkoj vojnoj bazi i da su imali zadaću prevesti ih u Hamburg.