Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grčka vojska po Europi prevozi rakete u kamionima s voćem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici grčkog ministarstva obrane pojasnili su da je za njih prijevoz raketa u kamionima s voćem "potpuno normalna stvar". Za prijevoz raketa duljine 3,60 metara iz Grčke u Njemačku u kamionu s voćem ministarstvo se odlučilo kako bi uštedjelo visoke troškove posebnog prijevoza s osiguranjem.

Dvije rakete zrak-zrak koje je talijanska carina u utorak otkrila u kamionu s voćem ne potječu iz šverca oružjem nego pripadaju grčkom ministarstvu obrane, koje je u srijedu objasnilo da mu je to najjeftiniji način prijevoza ratnog materijala na udaljena odredišta.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Uzbuna je nastala u utorak kad su talijanski carinici u luci Bari pronašli dvije rakete tipa Aim-120 Amram u kamionu s narančama. Dvojica njemačkih vozača kamiona uhićena su i optužena za ilegalni prijevoz ratnog materijala.

Vozači su izjavili da su rakete preuzeli u jednoj grčkoj vojnoj bazi i da su imali zadaću prevesti ih u Hamburg.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene