Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grčka šokirana ubojstvom petorice lovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka policija istražuje jedno od najmisterioznijih ubojstava u povijesti te države. Ubijeno je pet rođaka dok su planinama središnje grčke uživali u omiljenom hobiju - lovu.

Muškarci u dobi od 17 do 33 godine pronađeni su mrtvi, svaki je ustrijeljen s po dva hica, a policija smatra da se radi o klasičnom smaknuću.
 
Još nema ni traga o motivu zločina. Policija je blokirala ceste na cijelom području i uz granicu s Albanijom, pokušavajaći pronaći bilo kakav trag koji bi ih doveo do novih informacija.
 
- Nikad se nismo susreli ni sa čim sličnim. Ovo je nasuroviji zločin za koji znamo, rekao je šef lokalne policije Vassilis Tsiatouras.
 
Pet mladića u lov je krenulo u subotu. Kasno navečer najmlađi od njih, Alexi Nikolopoulos nazvao je mobitelom oca, no prije nego što je uspio išta reći prekinuta je veza.
 
Nekoliko sati kasnije, otac je pronašao tijela na tlu u lokvama krvi. Ubojica, ili više njih, u svaku je žrtvu pucao najmanje dva puta.
 
Tijelo 17-godišnjaka koji je pokušao pozvati oca u pomoć pronađeno je nešto dalje od drugih žrtava.
 
- Vjerojatno je pokušavao pobjeći istovremeno mi telefonirajući, izjavio je slomljeni otac George Nikolopoulos lokalnoj televiziji. 

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

Ubojstva su šokirala lokalnu zajednicu, ali i cijelu zemlju nakon što je nacionalna televizija tijekom vikenda prekidala redoviti program kako bi izvijestila o novim saznanjima u slučaju svirepog peterostrukog ubojstva. 

Grčka se inače smatra jednom od najsigurnijih europskih zemalja sa svojom niskom razinom nasilnih zločina.
 
Policijski dužnosnici za sada odbacuju mogućnost krvne osvete i pretpostavljaju da su mladići slučajno svjedočili nekakvoj kriminalnoj aktivnosti, što ih je koštalo života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene