Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva crta priljeva

JE LI OVO KRAJ KAOSA? Grčka uvodi red i otvara centre za registraciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri centra za razvrstavanje i registraciju migranata, takozvani "hotspots", trebala bi službeno profunkcionirati do kraja listopada na otocima Lezbos, Kos i Leros na prvoj crti migracijskog priljeva, objavila je u četvrtak grčka Služba prvog prihvata.

Europski čelnici okupljeni u srijedu na kriznom summitu u Bruxellesu inzistirali su na hitnosti uvođenja takvih struktura na vanjskim granicama EU, u Grčkoj i Italiji, radi trajnog jačanja kontrole migracijskog priljeva. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk odredio je granični datum za kraj studenoga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

U Grčkoj "vlasti ulažu velike napore da se ti centri otvore tijekom listopada", kazao je dužnosnik Službeb prvog prihvata Aleksandar Arvanitidis.

UŽIVO - Premijer o situaciji na granici između RH i Srbije: 'Rade protiv sebe, pile granu na kojoj sjede'

Prvi se treba uskoro otvoriti na Lezbosu, otoku na koji je od ljeta stigla gotovo polovica ukupnog broja migranata. U praksi je taj centar već krajem kolovoza počeo među pridošlicama provoditi postupak identifikacije i registracije putem otisaka prstiju.

Preostala dva su predviđena na Kosu, drugim ulaznim vratima u Grčku za više od 300.000 izbjeglica koji su od siječnja stigli morskim putem u Grčku, te na obližnjem otoku Lerosu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene