Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LUDNICA U OMIŠU

Dvadeset tisuća Omišana dočekalo svoje "gusare" Ivana Perišića i Antu Rebića, koji su stigli brodom

Ante Rebić i Ivan Perišić stigli na doček u Omiš (Foto: Dnevnik.hr)
Ante Rebić i Ivan Perišić stigli na doček u Omiš (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša (Foto: Dnevnik.hr) Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ante Rebić i Ivan Perišić stigli na doček u Omiš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Navijačka publika nije se zasitila pa su Omišani pripremili fantastičan doček za svog heroja Ivana Perišića.

Hrvatskome nogometnom reprezentativcu Ivanu Perišiću, koji je s "Vatrenima" na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio drugo mjesto, priređen je u srijedu navečer veliki doček u njegovu Omišu, a s njim u društvu bio je i kolega iz reprezentacije Ante Rebić.

Pročitajte i ovo Prosvjed mještana Tugara - 1 Godinama su upozoravali Mještani Tugara prosvjeduju i traže obnovu ceste: "Strahujemo za djecu, nemaju niti autobusnu stanicu" Ivan Perišić Anketa Dnevnik Nove TV Kako ocjenjujete odluku Hajduka da dovede Ivana Perišića? Pogledajte kako ste glasali

Do prepunoga omiškog Parka hrvatskih branitelja, koji se nalazi tik uz more, Perišić i Rebić su uplovili brodicom a uz park je na moru bilo usidreno mnoštvo brodica i jahti s kojih su brojni građani pratitli njihov doček.

Mnoštvo nazočnih klicalo je Perišićevo ime, a potom je uslijedio zabavni program u kojem su s mjesnim glazbenim skupinama sudjelovali Peršić i Rebić pjevajući domoljubne pjesme i pjesme koje slave hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a pridružio im se i pjevač Željko Bebek rekavši kako za njega nema veće časti nego pjevati u Omišu na dočeku "Vatrenih".

Po procjeni organizatora - Grada Omiša, na dočeku se okupilo oko 20 tisuća građana.

U čast Perišiću na kliškoj tvrđavi Mirabella je istaknut višemetarski dres s njegovim imenom i brojem 4 kojeg on nosi nastupajući za našu reprezentaciju. Taj su dres sašile omiške žene kojima je Perišić zahvalio u svojem obraćanju. Perišić je također zahvalio i svojem treneru Branku Šušnjari iz Omiša rekavši kako bez Šušnjareve pomoći ne bi ostvario uspješnu nogometnu karijeru.

Po Perišićevim riječima, dočeci koji se organiziraju u Hrvatskoj za Vatrene,"nakon što su osvojili titulu svjetskog viceprvaka, "puno znače svim igračima," te da takve dočeke na kojim je mnoštvo nazočnih "svaki igrač sanja".

Ante Rebić je u kratkom obraćanju zahvalio nazočnima što su u tolikom broju došli podržati svojeg Omišanina Perišića. Voditeljica programa dočeka u Omišu Irena Perišić, koja je susjeda obitelji Ivana Perišića, rekla je kako je Perišiću doček u Omišu organiziran na istom mjestu na kojem je on kao devetogodišnjak pratio 1998. godine utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj kad su tadašnji "Vatreni" osvojili treće mjesto.

"Ivan je tada, kada je već počeo trenirati nogomet govorio kako sanja da jednog dana i on bude 'Vatreni' koji će postići veliki uspjeh s reprezentacijom," rekla je njegova susjeda Irena Perišić.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović je Perišiću predao prigodni poklon s natpisom "Hvala ti Bože što sam živio u ovom svijetu". Tomasović je objasnio kako je isti takav natpis na poznatoj omiškoj "kući sretnog života".

Za vrijeme zabavnog programa na pozornici su stajali dvometarski natpis "Perišić" te broj 4 oblikovani od soparnika, poznatog gastronomskog specijaliteta žitelja iz omiškog zaleđa, odnosno iz Poljica.

U blizini pozornice bio je istaknut dvadesetmetarski natpis "Seoca uz Vatrene," koji su nosili navijači iz sela Seoce u omiškom zaleđu koje je u blizini sela Čišla iz kojeg je otac proslavljenoga hrvatskog nogometaša Ivana Perišića, prenosi Hina.

Povodom ovog događaja, reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić, razgovarala je ranije tijekom dana i s gradonačelnikom Omiša Ivom Tomasovićem.

Kakva će atmosfera večeras biti?

Atmosfera će biti vatrena. Znaju ga mnogi Omišani. Pripremili smo dobu zabavu, svirku. Bit će dvije klape, gradska limena glazba. Uručit ćemo Ivanu i prigodni poklon. Moramo mu se zahvaliti za sve što je napravio za nas. Na našoj poznatoj tvrđavi iznad grada, vrijedne ruke naših radnica u Omišu, napravile su veliki dres osam puta pet koji prekriva cijelu tvrđavu njegovim imenom i brojem četiri.

Tako da će svi koji budu dolazili u Omiš vidjeti o čemu je riječ i kakvo se slavlje sprema. Dolaze vjerojatno i brojni turisti.

Tako je. Čim turisti vide da je zabava dobra, sigurno će doći. Kad vide tko je na pozornici, sigurno će svi nahrliti i pridružiti se zabavi.

U očekivanju Perišića zapucali su iz kubura i omiški gusari. "Predivan momak, pravo dite ovoga grada", rekao je jedan navijač.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene