Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gotovo 40 posto rođenih nije službeno prijavljeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skoro 40 posto od 128 milijuna beba koje se svake godine rode diljem svijeta nije službeno prijavljeno, a ne dokumentira se ni dvije trećine preminulih, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

WHO objašnjava da se zbog nepotpunih registara broja rođenih i umrlih u zemljama u razvoju "ne može znati točan broj rođenih i umrlih kao niti očekivana životna dob ljudi i koje ih bolesti najviše ubijaju".

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Rekorderi Tko je u Saboru radio, a tko odmarao? Statistika je neumoljiva: "Neki misle da su lusteri, ja nisam i neću biti" Tomislav Pokrovac POZNATA LICA Tko stoji iza prosvjeda? Evo tko su vođe, nitko od njih nije prijavljen kao svinjogojac

Vjeruje se da tek 31 od 193 zemlje članica WHO-a vode pouzdanu statistiku uzroka smrti.

Zbog nedostatka spomenutih podataka vlade pojedinih zemalja ne mogu osmisliti pravilnu zdravstvenu politiku, upozorio je WHO.

Također se ističe da djeca, čije rođenje nije službeno zabilježeno, imaju puno manje izgleda da se koriste pogodnostima koja pružaju ljudska, socijalna, politička, građanska i gospodarska prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene