Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste zabrinutost

Google objavio satelitske snimke iranskih nuklearnih postrojenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je objavio satelitske fotografije koje je UN koristio za tvrdnje da dva iranska agrada imaju nuklearna postrojenja.

Google je objavio satelitske fotografije gradova Arak i Natanz kao dodatak izvještaju Međunarodne agencije za atomsku energiju. Agencija je u izvještaju izrazila zabrinutost zbog vojnog djela iranskog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za čovječanstvo" Upali u vijesti neprijateljske zemlje: "Nemamo drugog izbora" Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom''

Agencija je od Irana zatražila pristup postrojenjima još u kolovozu, no nisu dobili odgovor. Zato su se odlučili 'baciti pogled' iz zraka. Iran razvija atomsku energiju za civilne potrebe, ali i za vojne. Sumnja se da je razvio poseban detonator i nuklearnu bojnu glavu, piše Daily Mail.

Upravo je grad Natanz glani problem između Irana i UN-a. U njemu je najveće nukelarno postrojenje u državi koje sadrži postrojenja obogaćivanja goriva i pilot program obogaćivanja goriva. Osim toga grad ima i protuavionsko oružje za obranu od potencijalnih zračnih napada.

U drugom gradu, Arku, nalazi se proizvodno postrojenje za generiranje nuklearne energije.

Bijela kuća jučer je izvijestila da je ovotjedno izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju o iranskom nuklearnom programu bilo 'vrlo alarmantno'. Najavili su i da će nastaviti pritisak na Teheran kako bi promijenio svoje ponašanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene