Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Novi skandal u Vatikanu

Godinama zataškavali da jedan od najpoznatijih svećenika ima dijete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik svećeničkog reda Kristove legije priznao je kako je skrivao da jedan od najpoznatijih svećenika tog reda ima dijete te najavio reviziju svih dosadašnjih optužbi za seksualno zlostavljanje protiv tog svećeničkog reda.

Velečasni Alvaro Corcuera napisao je pismo svim članovima Kristove legije u kojem je priznao da je i prije 2005. godine, kada je došao na čelno mjesto reda, čuo kako velečasni Thomas Williams, inače poznati američki televizijski svećenik i pisac, ima dijete. Corcuera je u pismu dodao kako je tada prihvatio 'Williamsovu riječ da u tim glasinama nema istine', piše AP.

Pročitajte i ovo Vatikan PODRŽAVA I TRUMPA Vatikan razriješio svećenika koji je objavio video abortiranog fetusa na oltaru Crkva u Benkovcu Umjesto radosti - suze "Što ako baci hostiju?" Svećenik odbio pričestiti Antu jer je autističan: "Ne shvaćaju 'oni' smisao pričesti"

>> Sedam svećenika pod istragom zbog zlostavljanja maloljetnika

Corcuera je priznao kako je nakon što je postao čelni čovjek reda dobio potvrdu da je Williams otac, no da nije učinio ništa da ga spriječi u daljnjem propovijedanju o moralu i etici na televiziji, u sklopu mnogobrojnih angažmana povodom 14 knjiga koje je napisao, uključujući i 'Kako razlikovati dobro od lošeg: Kršćanski vodić savjesti'. 

Williams je prošli tjedan javno priznao da ima dijete. U današnjoj izjavi za javnost Williams je kazao kako se usprotivio 'ohrabrenjima svojih nadređenih da se pritaji nakon što su bili upoznati s optužbama'.

'Bio sam lakomislen kada sam smatrao da sam taj grijeh ostavio u prošlosti i da se mogu iskupiti za ono što sam učinio loše. Bila je to pogrešna procjena i još jedna stvar za koju vas moram zamoliti za oprost', napisao je Williams no nije identificirao majku svog djeteta. Nije rekao ni je li uzrdžavao dijete i je li na neki drugi način bio uključen u djetetov život. Legija je pak izvijestila da je dijete 'zbrinuto'.

Otkriće Williamsova djeteta i naknadno zataškavanje dodatno je narušilo kredibilitet Legije, posebice nakon što su 2009. godine priznali da je njihov pokojni osnivač, velečasni Marcial Maciel, seksualno zlostavljao djecu i sjemeništarce te imao troje djece s dvije žene. Godinama je Legija nijekala optužbe za zlostavljanje i javno diskreditirala žrtve koje su s optužbama izašle u javnost još 1997. godine. Maciel, koji je red osnovao 1941. u Meksiku, umro je 2008. godine.

Legija je 11. svibnja priznala i da je 7 svećenika pod istragom Vatikana zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnika. U svom današnjem pismu Corcuera je najavio da će Legija napraviti reviziju svih dosadašnjih optužbi za seksualno zlostavljanje kako bi bili sigurni da su istrage provedene kako treba.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene