Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obamina administracija

Gates ostaje ministar obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates ostat će i dalje na toj dužnosti, najmanje u prvoj godini administracije budućeg predsjednika Baracka Obame, izvijestila je u utorak američka TV mreža ABC News u večernjoj emisiji vijesti, pozivajući se na izvore iz procesa tranzicije.

'To je gotova stvar', rekao je izvor blizak procesu prijenosa vlasti s administracije predsjednika Georgea W. Busha na Obaminu administraciju, prenosi ABC News. 

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

>> Gates traži alternativna rješenja

Gates, iako je politički registriran kao neovisan, službovao je u više republikanskih administracija. Predsjednik Bush imenovao je Gatesa da zamjeni Donalda Rumsfeld nakon poraza na kongresnim izborima 2006., kada je spirala nasilja u Iraku izmakla nadzoru.

Gates je bio direktor CIA-a u vrijeme predsjednika Georgea H.W. Busha starijeg, 1992. godine i ostavljao je dojam da je spreman zadržati tu ulogu u administraciji Billa Clintona, ali je tada zamijenjen Jimom Woolseyem.

Imenovanje Gatesa vjerojatno će biti objavljeno odmah nakon Dana zahvalnosti 27. studenoga, u sklopu šireg tima nacionalne sigurnosti koji će, prema očekivanjima, uključivati senatoricu Hillary Clinton kao državnu tajnicu, umirovljenog generala Jima Jonesa kao savjetnika za nacionalnu sigurnost, umirovljenog admirala Dennisa Blaira kao nacionalnog obavještajnog direktora i Susan Rice kao veleposlanicu SAD pri UN-u u New Yorku, navodi u izvješću ABC News.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene