Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši visoki bošnjački dužnosnik Ejup Ganić, uhićen zbog navodnih ratnih zločina tijekom posjeta Velikoj Britaniji, u petak je uložio žalbu pred Visokim sudom u Londonu kako bi mu se omogućilo da uz jamčevinu bude pušten na slobodu.


Ganić je u ponedjeljak uhićen u Londonu na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisala Srbija za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljujić, a tereti ih za ubojstva pri napadu na kolonu JNA u Sarajevu u svibnju 1992.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Zbog obilne kiše poplavljene ulice Londona: "Nikad nisam vidio ovako nešto" Britanska policija, ilustracija Strava u Londonu: U masovnoj tučnjavi nožem ubijeno dvoje tinejdžera, ljudi bezuspješno oživljavali dječaka

>> Ejup Ganić priveden na sud u Londonu

Britanski okružni sudac u Londonu odredio je u srijedu da Ganić ostane u pritvoru do saslušanja 29. ožujka unatoč jamčevini koju je Sarajevo za njega ponudilo. Ganićevi odvjetnici sada su žalbu uputili Visokom sudu, najvišem sudu Velike Britanije za civilne slučajeve, potvrdio je glasnogovornik tog suda. (Hina)