Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodili ih dronom

Gađali militante, pogodili poljoprivednike: Afganistanska i američka vojska ubila 30 civila

Afganistan (Foto: AFP)
Afganistan (Foto: AFP) Foto: Afp
Najmanje 30 civila je ubijeno, a 40 ozlijeđeno u zračnom napadu afganistanskih sigurnosnih snaga uz podršku američkih zračnih snaga u istočnom Afganistanu, rekli su u četvrtak vladini dužnosnici.

Cilj napada u srijedu navečer bilo je uništavanje skrovišta militanata Islamske države, ali su slučajno pogodili poljoprivrednike u blizini polja u Wazir Tangiju u okrugu Khogyani u pokrajini Nangarhar, rekla su za Reuters tri vladina dužnosnika.

Pročitajte i ovo Allison Fluke-Ekren osuđena na 20 godina "Carica ISIS-a" obučavala i djecu za terorističke napade: "Privlačili su je smrt i uništenje" Ilustracija Vojska odnijela tijelo Amerika izvela novi zračni napad u Siriji, ubijen dužnosnik Islamske države: "Ljudi su mislili da je bio pastir"

Član vijeća u istočnoj pokrajini Nangarhar Sohrab Qaderi rekao je da je ubijeno 30, a ozlijeđeno najmanje 40 civila. Ministarstvo obrane u Kabulu potvrdilo je da je napad afganistanskih i američkih zračnih snaga bio usmjeren na borce Islamske države, ali je odbio podijeliti detalje o civilnim žrtvama napada.

"Vlada istražuje slučaj, zasad je devet tijela pomaknuto s područja napada u blizini polja pinjola", rekao je glasnogovornik guvernera pokrajine Nangarhar Attaullah Khogyani.

Američke snage u Kabulu nisu bile dostupne za komentar. Malik Rahat Gul iz Wazir Tangija rekao je da se zračni napad dogodio kada su se umorni radnici, većinom nadničari, okupili oko šatora nakon berbe pinjola u obližnjem polju. "Radnici su zapalili vatru i sjedili zajedno kada ih je pogodio dron", rekao je Gul. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene