Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijanac Josef Fritzl koji je sredinom ožujka osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog toga što je svoju kćer 24 godine držao zatočenu u podrumu i spolno je zlostavljao, prevezen je u srijedu u zatvor pokraj Beča u kojemu će služiti kaznu, objavila je pravosudna uprava.


Fritzl, star 74 godine, prevezen je u zatvor Stein u mjestu Krems-an-der-Donau, 50 km zapadno od Beča, gdje će služiti kaznu, po istom izvoru. Suci su se pri izboru te kaznionice, najveće u Austriji, s 805 mjesta, vodili činjenicom da ona ima bolnički odjel, 'što bi moglo biti važno s obzirom na visoku dob' zatočenika, rekao je upravitelj kaznionice Karl Drexler.

Vezani članci Slika nije dostupna Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu Slika nije dostupna Gori od Fritzla: 30 godina silovao kćer, rodila mu desetero djece

>> Fritzl nakon presude pod nadzorom kako ne bi počinio samoubojstvo

Usto, organizacija tog zatvora najbolje odgovara zaštiti incestuoznog oca od možebitnih napada drugih zatočenika, dodao je. Fritzl će boraviti u odjelu s još 44 zatvorenika, s ćelijama za jednu i za dvije osobe, namijenjenom zločincima koji su ocijenjeni kao devijantni, ali su odgovorni za svoje postupke. (Hina)