Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Žele da NATO preuzme

Francuski ministar: Gadafi je ludi diktator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe je rekao da je libijski čelnik Moamer Gadafi 'ludi diktator' i najavio je da će zračni napadi u svrhu zaštite civila biti nastavljeni.

'Gadafi je ludi diktator i uvjeren sam da si neki u Tripoliju postavljaju pitanje može li se dalje s njime', rekao je Juppe na radiju. 'Nezamislivo mi je, u kontekstu onoga što se dogodilo i što se događa u arapskom svijetu, da bi režim s takvom osobom na čelu mogao opstati, ali želimo da o tome odluče Libijci', rekao je šef francuske diplomacije.

Pročitajte i ovo Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan Potvrđen u Saboru Prva izjava ministra Habijana: "Svjestan sam da u ministarstvu ima puno kompetentnijih ljudi od mene". Govorio i o svojim golišavim fotografijama

>> Britanski general: Gadafijevo zrakoplovstvo više ne postoji

Najavio je da će zračni napadi u svrhu zaštite libijskih civila biti nastavljeni i odlučno opovrgao da oni stradaju u savezničkom bombardiranju. Dodao je kako Francuska želi da NATO preuzme odgovornost za nadgledanje zabrane leta, ali da postojeća saveznička koalicija nastavi s politikom zračnih operacija protiv Gadafijevih snaga.

'Sljedeća faza će biti mirovna inicijativa. Treba razmišljati o organiziranju mira, objedinjavanju uvjeta za nacionalni dijalog', rekao je Juppe, dodavši kako će se o tome razgovarati već na današnjem summitu EU-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene