Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuskim zračnim lukama prijeti kaos uoči božićnih i novogodišnjih praznika. Zaposlenici aerodromskih sigurnosnih službi već peti dan štrajkaju zbog plaća i radnih uvjeta.


U zračnim lukama stvoreni su dugi redovi. Na provjeri putnika angažirano je pomoćno osoblje. Međutim, proteklih su dana već otkazani deseci letova. Francuska vlada imenovala je posrednike koji bi trebali pomoći u pregovorima između sindikata i uprave.

Vezani članci Macron o novim mjerama protiv koronavirusa Uveden policijski sat u Parizu i još osam velikih francuskih gradova, određena i kazna za prekršitelje Štrajk protiv mirovinske reforme u Francuskoj (Foto: AFP) - 4 Masovni prosvjedi više od 500.000 ljudi u Francuskoj protiv mirovinske reforme: Privedeni deseci prosvjednika

'Naravno da nismo sretni. Ako mnogo putujete to vam se ne sviđa. Nikad vam se ne sviđa. Želite otići kući obitelji', kazao je jedan od putnika u zračnoj luci Charles de Gaulle.

'Smeta nam. Ne razumijem to. Uvijek tijekom praznika. Želimo vidjeti unuke. U vrijeme kada se obitelji žele okupiti ne mogu zbog štrajka', dodala je jedna putnica.