Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuskim zračnim lukama prijeti kaos uoči božićnih i novogodišnjih praznika. Zaposlenici aerodromskih sigurnosnih službi već peti dan štrajkaju zbog plaća i radnih uvjeta.


U zračnim lukama stvoreni su dugi redovi. Na provjeri putnika angažirano je pomoćno osoblje. Međutim, proteklih su dana već otkazani deseci letova. Francuska vlada imenovala je posrednike koji bi trebali pomoći u pregovorima između sindikata i uprave.

Vezani članci Muškarac se autom s autoceste zaletio na pistu (Foto: AFP) Objavljena snimka: Muškarac se autom s autoceste zaletio na pistu, otkazani letovi do daljnjeg Avion Ryanaira, ilustracija (Foto: Pixsell, DPA, Clara Margais) Štrajk Ryanaira prizemljit će i letove prema Hrvatskoj, s više od dvije tisuće putnika

'Naravno da nismo sretni. Ako mnogo putujete to vam se ne sviđa. Nikad vam se ne sviđa. Želite otići kući obitelji', kazao je jedan od putnika u zračnoj luci Charles de Gaulle.

'Smeta nam. Ne razumijem to. Uvijek tijekom praznika. Želimo vidjeti unuke. U vrijeme kada se obitelji žele okupiti ne mogu zbog štrajka', dodala je jedna putnica.