Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide isporuka opreme

Francuska se uključuje u rat u Iraku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hollande je 'potvrdio spremnost da Francuska zauzme svoje mjesto u skupini u koju će ući Sjedinjene Države i sve zemlje koje žele odgovoriti na apel UN-ova Vijeća sigurnosti'.

Francuska će 'u narednim satima pristupiti prvim isporukama opreme za prvu pomoć' u Irak, priopćilo je u subotu francusko predsjedništvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

To je u subotu najavio francuski predsjednik Francois Hollande u novom telefonskom razgovoru s predsjednikom iračkog Kurdistana Masudom Barzanijem, dodaje se u priopćenju predsjedništva.

U tom razgovoru koji se dogodio nakon njihova razgovora u četvrtak, predsjednik je 'opetovao spremnost Francuske da stane uz civile, žrtve neprestanih zločina Islamske države', rekla je Elizejska palača.

Hollande je 'istaknuo svoju odlučnost da mobilizira međunarodnu zajednicu i rekao da je od Europske unije zatražio hitno donošenje nužnih mjera kako bi se zadovoljile glavne humanitarne potrebe'.

Francuska će pak 'u narednim satima pristupiti prvim isporukama opreme za prvu pomoć', dodaje Elizejska palača.

Zastrašujuće prijetnje militanata: Obratite se ili umrite

Hollande je 'potvrdio spremnost da Francuska zauzme svoje mjesto u skupini u koju će ući Sjedinjene Države i sve zemlje koje žele odgovoriti na apel UN-ova Vijeća sigurnosti'.

Vijeće je zatražilo od međunarodne zajednice da 'podupre iračku vladu' kojoj prijeti napredovanje džihadista na sjeveru zemlje.

Francuski predsjednik je usto poručio Barzaniju da je 'rješenje krize' koja pogađa Irak "i političko", zatraživši da 'učini sve kako bi se što prije sastavila prava vlada nacionalnog jedinstva koja će nastojati odgovoriti na težnje čitavog iračkog naroda'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene