Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon smrtonosne lavine

Francuska: Pronađeni alpinisti koje se smatralo nestalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero alpinista, dvoje Britanaca i dvoje Španjolaca, koje se smatralo nestalima u jutrošnjoj lavini, su živi.

Dvoje je odustalo od uspona, a dvoje je odabralo drugi put, pa je 9 smrtno stradalih ujedno i konačna brojka, objavila je večeras francuska žandarmerija. "Broj smrtno stradalih ostaje devet. Više nema osoba koje se smatraju nestalima. To je dobra vijest na kraju ovog dramatičnog dana", izjavio je za AFP Emmanuel Vegas iz žandarmerije Chamonixa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih Slika nije dostupna Sami se iskopali Slovačka: Mađari spašeni iz lavine nakon pada niz liticu

>> Mont Blanc: U lavini poginulo 6 planinara, 8 ozlijeđenih

Dvanaest ozlijeđenih, po priopćenju policije, evakuirano je u bolnicu u mjestu Sallanches u Savoji, a teško ozlijeđeni Švicarac prevezen je u bolnicu u Sionu u Švicarskoj.

Devet osoba je poginulo, a 13 ih je ozlijeđeno jutros u lavini na Mont Mauditu, u francuskom dijelu masiva Mont Blanca. Riječ je o najsmrtonosnijoj lavini posljednjih godina na Mont Blancu, koja je zahvatila dvije skupine od ukupno 28, navodno iskusnih alpinista. Poginula su tri Britanca, tri Nijemca, dva Španjolca i jedan Švicarac.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague večeras je najavio da će u Chamonix stići britanski veleposlanik u Francuskoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene