Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terorističke prijetnje

Povezani s džihadistima: Francuska nadzire 3000 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest dana nakon napada u Parizu, Francuska je u srijedu najavila niz mjera protiv terorističke prijetnje na koje će se u sljedeće tri godine utrošiti iznos od 425 milijuna eura.

'Ukupno treba nadzirati 3000 osoba u Francuskoj zbog njihove povezanosti s džihadistima ili s terorističkim ograncima u Siriji i Iraku, kazao je na konferenciji za tisak francuski premijer Manuel Valls spominjući i "frankofonu cyber-džihadističku domenu".

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Europska komisija trebala bi također objaviti sigurnosne mjere namijenjene jačanju antiterorističke suradnje i prevenciji eventualnih novih napada.

Planom jačanja "borbe protiv terorizma" u Francuskoj predviđa se ukupno 425 milijuna eura "za ulaganje, opremu i funkcioniranje u sljedeće tri godine", istaknuo je Manuel Valls. Tijekom te tri godine francuska vlada će otvoriti 2680 dodatnih radnih mjesta posvećenih borbi protiv terorizma.

Od imigranta no nacionalnog heroja: 'Ja uopće nisam junak'

Početkom ožujka nacrt zakona o obavještajnim službama naći će pred parlamentom, dodao je premijer.

Valls je u utorak kazao da će se francuska vlada boriti i protiv "geografskog, društvenog i etničkog aparthejda u Francuskoj".

"Moramo se boriti protiv svih podjela, napetosti koje traju godinama ... zanemarivanja geta, društvene bijede", kazao je francuski premijer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene