Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio državljanstvo

Od imigranta no nacionalnog heroja: 'Ja uopće nisam junak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je dobila novog državljanina, rodom iz Malija, a to je vijest zato što je taj donedavni Malijac muslimanske vjeroispovjesti, spasio živote nekoliko kupaca tijekom nedavne talačke krize u pariškom supermarketu.

Prije punih devet godina Lassana Bathily (29) došao je iz Malija u Francusku te se još i prije prijavio za program dobivanja francuskog državljanstva. Pravi recept na kraju je bio slanje poruka policiji iz supermarketa, dok naoružani muškarac prijeti ubojstvom talaca te na taj način spašavanje života i nekolicini kupaca koji su se našli u tom supermarketu, prenosi euronews.com.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Science Po Protjerano je 70-ak prosvjednika Prosvjedi ne staju ni u Francuskoj: Policija evakuirala propalestinske prosvjednike Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

'Ljudi misle da sam junak, ali ja nisam uopće junak. Ja sam samo ja i ostati ću isti. Sretan sam, ali isto tako mi je i teško, jer sam izgubio prijatelja, Johana Cohena, koji je ubijen. Uvijek smo se zajedno smijali', rekao je u kratkom govoru za javnost Bathily.

Pariška policija uhitila 12 osoba povezanih s napadom

Ne samo da je Bathilyju preko noći rješen status francuskog državljanstva, već je francuske dokumente dobio osobno iz ruku francuskog premijera Manuela Vallsa uživo na televiziji.

Jedan je to od ključnih događaja u Francuskoj, koje je pokrenuo teroristički napad na redakciju satiričnog lista Charlie Hebdo.

Moglo je završiti i drugačije, jer dok je Bathily bježao u sigurnost iz supermarketa tijekom policijske opsade, oni su ga srušili na tlo, misleći da je terorist. Uspio im je objasniti suprotno te pomoći da pripreme napad na supermarket u kojem su spašeni taoci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene